27 éves vagyok és Sajnos csak 8 osztályom van. Szeretnék leéretségizni nagyon de jelenleg Hollandiában élek, dolgozok és évi 1-2 alkalommal tudok hazautazni . Sajnos eddig nem talaltam ilyen iskolát. Segitenétek nekem?
Tényleg szükséges az érettségi? Előrébb leszel vele? Vagy tovább akarsz tanulni valamit, és ahhoz kell?
Csak mondom, hogy az érettséginek az égvilágon semmi értelme nincs.
Egy vagy kétéves esti iskolákban felnőttként leteheted az érettségit. Nem tudom, hogy feltétele-e, hogy tizedik osztályod meglegyen (azt hiszem, nem) a kezdéshez. Esetleg konzultálj az iskolákkal, hogy egyéni tanterved lehessen (szintén nem tudom, hogy esti iskolákban lehet-e magántanulói státuszod, de szerintem nem megoldhatatlan).
Én nem értek egyet az előző válaszolókkal - persze, amúgy se mi fogjuk eldönteni -, szerintem a legtermészetesebb dolog a világon, hogy bizonyítani akarsz magadnak, és szerintem simán meglesz az érettségid, és örülni fogsz, hogy megcsináltad, úgyhogy én csak biztatni tudlak. Az, hogy másnak az érettségi "semmit nem jelent", csak egy dolog, neked nyilvánvalóan lenne eszmei értéke is.
Ezt próbálnám meg a helyedben.Arról amúgy nem is beszélve, hogy mennyi lehetőség nyílik meg előtted egy érettségivel.Gondolom te sem akarsz örökre gyárban dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!