Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia és angol fakultáció?

Biológia és angol fakultáció?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok erről a párosról?

Későbbiekben tudom valahogy hasznosítani az emelt biológiát kémia nélkül?

#fakultáció #biológia-angol fakt
2017. jún. 7. 20:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha biosszal akarsz tovább tanulni, nem kötelező kémiából is érettségizni, de tudni viszont nem árt, mert a biológia jó pár részterületében visszaköszönnek kémiai ismeretek, biokémia, molekuláris biológia, élettan, biotechnológia. Na meg lesznek eleve olyan tárgyaid is, mint kémiai alapok, szerves kémia.

Az angol egyébként tökéletes párosítás mellé, hiszen a szaknyelvű irodalom sokkal részletesebb, szélesebb körű angol nyelven.

2017. jún. 7. 20:56
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!:)

Bizonytalan voltam mert mindenki azt mondta hogy a biosz mellé a kémia kell.

A kémiával egyébként semmi problémám nincs, inkább a faktos tanárral.

2017. jún. 7. 20:58
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet olyan értelemben mondták, hogy kell komolyan a kémia tudás is. Felvételihez viszont a biosz mellé bármilyen természettudományos tárgy vagy a matek illetve informatika is megteszi.

Ja igen, ezt az előbb elfelejtettem említeni hogy az angol a későbbi tanulás szempontjából lesz hasznos, viszont nem felvételi tárgy biológiára.

[link]

2017. jún. 7. 21:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Akkor marad az angol fakt, hogyha a matek is jó biosz mellé középszinten! :)

Köszönöm!

2017. jún. 7. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Biológia szakhoz elég sok kémia kell. Egyébként nem rossz párosítás, nekünk bioszon a legtöbb irodalom angolul volt és már az első sejtbiosz órán elmondták (igazából a többin is), hogy a biológia nyelve az angol. Ami igaz is. Én alig tudtam angolul, mikor bioszra mentem, a végére már megtanultam, mert muszáj volt elolvasnom vhogy azt a sok könyvet. Plusz szakfordítóként is el lehet helyezkedni
2017. jún. 7. 22:27
 6/6 Mojjo ***** válasza:
100%
A biológiához nem kémia fakt kell, hanem kémia tudás. Azt megszerezheted kémia fakt nélkül is.
2017. jún. 7. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.