Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Esti suli után felsőoktatás?

Esti suli után felsőoktatás?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e esélyem bekerülni felsőoktatásba hogyha az érettségit estin teszem le?

Elrontottam nem kicsit.. általánosban 3.6-4.2 között mozgott az átlagom úgy hogy nem tanultam semmit otthon csak ami órán megmaradt, a verseket is óra előtt tanultam meg (persze a hosszabb verseket azért otthon tanultam). 8.-ban célba vettem egy akkor még szakközépiskolát ami országosan elismert volt ugyanis jó suliba szerettem volna menni ahonnan továbbtanulhatok. Ez egy közlekedésgépészeti suli volt, de gépészmérnök szerettem volna lenni, mert igazából szüleim szerint egy szép hivatás amire van is kereslet itthon, de én nem voltam tisztában azzal hogy ez nem csak egy szép, de irtó nehéz dolog is.

Fel is vettek 9.-ben 3,5-6 volt az átlagom ugyanazzal a módszerrel (itt csesztem el). Jött a 10.-ik gondoltam menni fog ez is tanulás nélkül, de nem, és aztán rájöttem hogy igazából "elfelejtettem" hogyan kell tanulni.. így hát megbuktam. Újra próbáltam de csalódtam és ez hülye módon iskolába nem járással fejeztem ki ami miatt eltanácsoltak. Átmentem egy másik suliba, de ugyanez volt a helyzet.. Most kedden kezdek a mekiben melózni, de igazából ahogy kirúgtak rájöttem hogy elrontottam és elhatároztam magam elég keményen hogy augusztusban az addigra megkeresett pénzemből beiratkozok esti iskolába (mellette természetesen folytatom a munkámat, max ha nehézségeim lesznek diákmunkásnak át kérem magam ha lehet) és odateszem magam 4-es de inkább jobb jegyekkel elvégezni azt és érettségizni ugyanúgy 4-5 jegyekkel.

a kérdésem az lenne hogy így lenne esélyem bekerülni egy felsőoktatási intézménybe, vagy kizáró ok ha estin végeztem és buktam 10.be?

2017. jún. 3. 18:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Senkit nem érdekel, hogy buktál-e, vagy estin végezted.

Érettségi eredmény a fontos. Semmi más.

2017. jún. 3. 18:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ akkor már csak azt kell kitaláljam hogy mégis milyen szakban gondolkodjak ami nehéz mert nem tudom hol szeretnék elhelyezkedni, de idővel kiderül.

De az tuti hogy még 1x olyan suliba nem megyek ahol matek/fizika/kémia az alap mert inkább humán beállítottságú vagyok.

2017. jún. 3. 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy tanácsadó vagy karrier tervezéssel foglalkozó pszichológus segíthet. Az önismeret elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember jól döntsön (hacsak nem bízod a szerencse faktorra). Szerintem érdemes időt szánni arra, hogy az ember tisztázza, mit is akar az életben elérni, és azt hol tudja megtenni. Nem érdemes pocsékolni az energiát, időt, és az állami támogatott féléveket olyan helyen, ami nem jön be végül. Nem csak az számít, hogy piacképes legyen, (szerintem), hanem az is, hogy Neked személy szerint jó legyen az a választás.

(És ez nem a reklám helye, én nem foglalkozom ilyesmivel, csak tudom, milyen olyan helyre járni, ami tévedés, és utána hajtani azért, amiért először kellett volna.)

2017. jún. 3. 18:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi hogy írtad, tuti elfogok menni egy szakemberhez, mert életem végéig, látva a nyugdíj korhatárt kell majd dolgozzak és ha rosszul választok, akkor valószínűleg olyan munkát kéne végezzek amit nem szeretek az pedig nem jó.
2017. jún. 3. 19:00
 5/7 anonim ***** válasza:
25%
Készülj fel lelkileg arra, hogy olyan szak, ahova nem kell matek/kémia/fizika vagy nagyon magas a ponthatár, vagy teljesen értelmetlen a szak (pl szociológia,szociális munkás,ápoló stb.)
2017. jún. 3. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha megvan a cél, akkor lehet elkezdeni tervezni, hogy mi kell ahhoz, hogy elérd. Ha több pont, akkor több pont. Ha nyelvtudás, akkor az. Soha, semmi nem lehetetlen. CSak tenni kell érte, komolyan!
2017. jún. 3. 19:14
 7/7 A kérdező kommentje:
5-ös, az alatt azt értettem én azokból a tárgyakból gyengébb vagyok, persze próbálok jobb lenni, szóval csak azok neccesek amik ezekre a tárgyakra építenek és sokkal keményebben tanítják mint alapból.
2017. jún. 3. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!