Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fogalmam sincs mit válasszak...

Fogalmam sincs mit válasszak (egyetem)?

Figyelt kérdés

A helyzet adott. Nincs túl sok pontom a felvételikhez, már 3 éve annak, hogy végeztem a középsulival. 21F vagyok.

ELTE BTK-n szeretnék nyelvet tanulni. Ezekhez viszont esélyem sem volt pontügyileg. Ezért jelentkeztem máshová gazdasági menedzsment szakra, de ahogy telnek múlnak a napok, rájövök, hogy ez csak vészmegoldás volt, és egyáltalán nem érdekel a szak. Egyébként már felvettek rá.

Fogalmam sincs mit csináljak. Hogy lennék képes elvégezni egy szakot, amit magasról lexarok? Meg egyáltalán minek. Aztán ott a dolog másik fele: ugyan sok a közgazdász, de egy ilyen diplomával azért lehet helyezkedni.

Aztán ott a BTK. Tulajdonképpen mindegy melyik nyelvet, csak tanulhassak. A szláv is érdekel, amihez nem kell eget rengetően magas pontszám. Viszont ehhez megint halasztanom (várnom) kell egy évet, hogy elmehessek emelt érettségizni és így meglegyen a szükséges pontszám. De ennek is ott a hátulütője. Egy ilyen diplomával már sokkal nehezebb munkát találni.

A probléma tehát röviden: amire felvettek, ígér jövőt. Nyelvekkel viszont fogalmam sincs mi a fenét lehet kezdeni Magyarországon.

Na most mi legyen? :D

2017. máj. 31. 16:13
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

- adhatsz magánórákat

- fordíthatsz

- tolmácsolhatsz

Én nem tanulnék olyat, ami nem érdekel. Most életed hátralévő részében olyasmivel akarsz foglalkozni, ami nem érdekel?

2017. máj. 31. 16:18
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ne tanuld azt, amit eleve utálsz. Lehet, hogy alapjáraton jobb megélhetési forrás, de ha utálod, sokkal nagyobb az esélyed a kibukásra, aztán a kiégésre is.

A felvételivel kapcsolatban pedig szedd össze magadat. Egy nyelvi szakra se olyan magas a ponthatár, hogy nehéz legyen bekerülni. És nem akarok legyinteni egy évre az életedből, de tulajdonképpen nem mindegy, hogy három vagy négy év kihagyás után mész egyetemre? Százszor több munkád és pénzed lesz jó tolmácsként (?), mint csapnivaló gazdasági menedzserként, és még​ az ereidet se akarod majd minden percben felvágni.

2017. máj. 31. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!