Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogra menni töri fakt és...

Jogra menni töri fakt és emelt érettségi nélkül?

Figyelt kérdés
Nem kötelező a töri emelt, csak az az egyik felvételi tárgy, az emeltet inkább angolból tenném. Mit gondoltok?

2017. máj. 29. 20:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%
Gondolom előbb is te tetted fel a létdést. Jó az angol emelt de minusz 50 ponttal csúszol le a többiektől, ha nem teszel töriből is emelt érettségit. És töri viszonylag magolós tárgy, szóval felkészülhetsz az egyetemre, mert a római jog 1 tantárgyadra annyit fogsz tanulno , hogy ne bukj meg, mint a komplett érettségidre, pláne, ha eltére mész.
2017. máj. 29. 20:24
 2/12 A kérdező kommentje:

(Igen, én voltam, kicsit átfogalmaztam.)

Köszi a választ, a pontok tényleg kellenek, 460 a ponthatár...

2017. máj. 29. 20:30
 3/12 A kérdező kommentje:
De egyébként, nem tehetek még magyarból is emeltet mellé, attól függetlenül, hogy azt nem választom felvételi tárgynak? Vagy az úgy kevesebbet ér?
2017. máj. 29. 20:33
 4/12 anonim ***** válasza:
64%
Nem bukik 50 tobbletpontot sehogy az angollal, a toribol szemben. Ugyanugy szamit, de a torit jobban ajánlom, hacsak az angol a nyelvvizsga miatt nem kell.
2017. máj. 29. 21:06
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

"Pláne, ha ELTE-re mész"

Máshol is rengeteget fog tnaulni, megnyugodhatsz. Csak a többi egyetemen nem leszel elitista.

Aki pedig magolva tanul, az nem fog túl sokáig megmaradni, elhiheted. Ja, és a római jog még a könnyebb tárgyak közé tartozik.

Kérdező, én töri emelt nélkül jöttem jogra, semmi hátrányom nem volt belőle. Mondjuk a helyedben inkább töriből emelteznék, ugye az 50 pont, plusz angolból nyelvvizsga, az meg 28 pont, ha van felsőfokúd, akkor 40.

2017. máj. 29. 21:08
 6/12 anonim ***** válasza:
53%
2.valaszolo az elso vagyok. De 50 pont hatrannyal indul ha nemtoribol emeltezik hanem angolbol, mert ha a kozepfoku nyelvvizsgaja megvan es tori emeltet tesz plusz 78 pont ha csakangolbol emeltezik az plusz 50. Bocsanat 28 pont hatrany. Ha ELTEre megy ha tetszik ha nem akkor is vert fog izzadni mivel a romai jogon szetszadiztatjak az embert, volt lakotarsam jogon volt csak innen veszem a dolgot nem az elitizmus. Lepontozhqttol, de ettol fuggetlen, mivel az eltet irta a kulcsszavakhoz joggal mondhatok velemenyt, a tori csak azert jo hogy kicwit hozzallasson a magolashoz mert jogon nagyon muszaj magolni bizonyos targyakat ha tetszik ha nem.
2017. máj. 30. 11:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátnőm "summa cum laude" minősítéssel elvégezte Pécsen a jogot. 2011-ben kezdte és nem emeltezett töriből, csak németből.
2017. máj. 30. 13:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Semmi problema. De, meg 28 pontot sem veszít, mert azt nem mondta, hogy amugy van nyelvvizsgája, esetleg ha megcsinálja az emelt angolt IS, de itt nyelvvizgsarol senki nem szolt, ezert irtam, hogy semmilyen 50 pontos hátrányban nincs az érettségiző.

Kezdjük az, hogy itt kezdodik a jog, hogy azzal kapcsolatban válaszolunk, amit a masik ír/mond.

Te mondtad, hogy 50 pontos hátrányban van ha angollal megy, nem, semmiféle hátrányban nincsen. Olyan esetről szo sem volt, hogy van nyelvvizsgája, es a félreértés végett irtam, hogy nem indul hátránnyal. De koszonom, hogy legalább azt a 28 pontot mégegyszer átnézve legalább belatod.

2017. máj. 30. 15:36
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ha nem jogra jársz akkor miért osztod itt az észt. :)

Aki magol, az nem fog sokáig eljutni. Hidd el, én benne vagyok a rendszerben.

2017. máj. 30. 19:06
 10/12 anonim ***** válasza:
69%

Egy szoval sem mondtam, hogy fog jutni vmeddig, vagy sem, azt mondtam, h majd kiderül.

Ha benne vagy a rendszerben, akkor lathatnad, hogy en csakis az "50 pontos válaszodat cáfoltam meg, jogosan", nem említettem, hogy magoljon vagy ne magoljon. Mellesleg en is jogot tanulok most. :)

De mindegy is, csak ne terj ki a téma elol. Az egesz lényege az, hogy semmivel, sem 50 ponttal, sem tudasilag nem lesz hátrányban az angollal, de nyilván a tori jobban ajánlott. En csakis erre a "kérdésre" válaszoltam.

2017. máj. 30. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!