Faktválasztás? Továbbtanulási irány?
Szóval. Most vagyok 10.-es és ötletem sincs merre tanuljak tovább, vagy milyen faktot válasszak, ami igazából már eldőlt-sürgetett az idő így jobb híján bejelöltem egy matek-töri párost. Viszont egyáltalán nem vagyok biztos benne és ez a legrosszabb. Eddig ha jól emlékszem, mindig 5-ös voltam mindenből, és valahogy az összes tantárgy érdekel, de egyik sem annyira hogy kiemelkedjen a többi közül. Jópár osztálytársam már tudja mit akar vagy legalábbis van sejtése róla, én viszont tényleg rengeteget gondolkozom rajta, de nem jutok semmire... A matekot azért jelöltem meg mert nem volt vele bajom soha, és elég alap, sok helyre jó lehet, szóval... A töri érettségi tantárgy, bajom nem lehet belőle ha faktra megyek... De igazából tanácstalan vagyok. Nem tudom, hogy egyáltalán humán vagy reál beállítottságú vagyok(inkább mindkettő ha van ilyen) Rengetegszer átrágtam magam a szakokon, gondolkodtam gazdasági, társadalomtudományi vonalon, mostanában elkezdett érdekelni a kémia és a biosz is jobban... Ugyanakkor nem tartom elképzelhetetlennek az informatikát sem, mint lehetséges irányt...
Egyszerűen túl sok minden van, amit szívesen csinálnék, viszont egyikhez sincs elég elköteleződésem így, és egyre tanácstalanabb vagyok.
Márpedig minél hamarabb el szeretném dönteni, hogy mégis legyen valami irány, ne lődöngjek céltalanul a faktokon, ne pazaroljak időt, és energiát feleslegesen olyan dolgokra,amikkel végül nem kezdek semmit.
Tudom hogy nekem kéne eldöntenem, de már olyan confused vagyok hogy muszáj teljesen objektív véleményt hallanom szóval légyszí' segítsetek :D
Matekfakt - az összes természettudományos,társadalomtudományos,informatikai,gazdasági képzéshez kelleni fog, jolly-joker.
Másodiknak egy nyelvet választanék, ha az angol jól megy akkor német/spanyol stb.
Én biosz faktos akartam lenni, utána matek, végül a magyar fakton kötöttem ki. Általában az emberek nehezen tudják kitalálni mit is akarnak valójában, nálunk az osztályban sok példa volt erre. Voltak olyanok, akik otthagyták első év után a faktot és másikat vettek fel, ilyet is lehet, csak egy kicsit rá kell tanulni.
A matek az nehéz fakt, de egyetemen kevés az olyan hely ahova ne kéne. A töri viszonylag könnyűnek számít a faktok között (legalábbis én azt hallottam még mindenkitől).
Nincsen semmi baj azzal, ha még nem tudod, mit is akarsz. Nézegesd a felvi oldalát, és egyszer majd csak rájössz. Vagy nem. Én idén végzek, de még most se vagyok biztos benne, hogy jót választottam-e.
Egy jó tanács tapasztalatból merítve: csinálj meg előrehozottan egy idegennyelv és egy infó érettségit, mert akkor nem kell a rendes vizsgaidőszakban azzal bajlódnod. Most ráfordítasz egy kis időt, utána hatalmas könnyebbség lesz.
Sok szerencsét :)
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz :)
Van már angol középszintű érettségim, előrehozott, jövőre talán megcélzom az emeltet...
Emellett tanulok németet, esetleg az lesz az 5. tárgy, és teszek egy középszintűt belőle,de még nem tudom...
Mindegy, itt a nyár, hogy filózzak ezen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!