Van itt olyan valaki esetleg aki idösebb korában kezdte az
orvosi egyetemet?
29 évesen? Hát kicsit túlzás de te tudod. Azért majd valamikor dolgozni is kéne az életed során remélem tudod.
2017. máj. 23. 13:43
2/13 A kérdező kommentje:
Igen tisztában vagyok vele de mivel hálisten vagyok olyan anyagi helyzetben hogy megtehetem ezért gondoltam rá de legrosszabb esetben is 45 éávesen már szakorvosim lehet
Dr. Csókay András előbb építőmérnöki, majd kilenc évvel később orvos diplomát szerzett. Mára már nemzetközileg elismert idegsebész. Úgyhogy hajrá!!!
2017. máj. 23. 14:03
Akkor meg minek kérdezed? Ha tisztában vagy azzal, hogy legalább 10 évedbe fog kerülni és van kb 15 millád, akkor minek itt kérdezgeted? Nehéznek nehéz lesz, főleg idősebben, már nem annyira egyszerű tanulni. Emellett kérdés, hogy az érettségi eredményeid alapján felvesznek-e, főleg azért, mert most kötelező az emelt biosz és kémia és nem biztos, hogy te azt 9 évvel ezelőtt megcsináltad, ráadásul, lehet az egészből újra kell érettségizned, mert máshogyan számolnak pontokat, bár ez lehet csak a 2005 előttiekre igaz. Szóval innentől szedd össze magad és dönts, nem vagy kisgyerek. Bár, ahogy az írásodból látom, te inkább csak azért akarod ezt, mert nem tudod mire költeni a pénzed és így kétlem, hogy sikerül, de hajrá.
2017. máj. 23. 14:06
5/13 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem mert érdekel olyan emberek véleménye, tapasztalata akik esetleg hasonló módon végezték el mint ahogy én tervezem. Hidd el itt nem a pénzröl van szó hanem egészen egyszerüen arról, hogy késön jött meg az eszem. Nyilván nincs lehetetlen csak tehetetlen értem én, viszont attól függetlenül meghallgatok minden véleményt ami így vagy úgy,de a segítségemre lehet.
De ilyen emberrel nem valószínű, hogy fogsz találkozni, mivel az orvosi és jogi pálya azért inkább egy életpálya, mintsem csak egy papír. Akik ezeket választják ők már középiskola óta arra gyúrnak és ezért egyből érettségi után mennek oda. Ez főleg azért is fontos, mert ugye 10 éves dolgokról beszélünk, azt még nem is számolva, mire mindkettőben ténylegesen orvosnak és ügyvédnek fogsz számítani és nem csak kezdőnek. Éppen ezért nem nagyon szaladgálnak olyan emberek, akik 30 körül kezdik el ezeket a szakokat. Másodsorban azért is, mert nehezebb idősen kijárni az ilyen magolós szakokat. De próbáld meg, hamar kiderül, hogy menni fog-e vagy sem. Ha meg nem számít a pénz akkor végképp nem fog csalódás érni.
2017. máj. 23. 14:17
Én.
Az, hogy mennyit gyúrsz rá előtte, az semmit sem számít, csak felvegyenek.
Az sem igaz, hogy nehezebb dolgom lenne, mint a 20 éveseknek, legalábbis én semmilyen hátrányt nem érzek (sőt, időnként kifejezetten jól jön egy kis tanulási rutin és élettapasztalat az egyetemen:). (Persze, az első munkahely megszerzése talán neccesebb, mert "idősen" lesz pályakezdő az ember, de az a lényeg, hogy szeresd, amit csinálsz és jó legyél benne.)
2017. máj. 23. 14:50
29 évesen a szüleid fognak eltartani? Mert orvosi alatt biztos, hogy nem fogsz tudni dolgozni mellette, engem speciál zavarna, hogy ha nem tudnám magam eltartani. Családot sem igazán könnyű mellette alapítani, nem lehetetlen, de elég necces.. főleg majd a rezidens stb időszakban.
2017. máj. 23. 18:22
Én most kezdem a felkészülést az érettségire.
[link]
2017. máj. 24. 16:56
10/13 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Senkivel ne foglalkozz! Ha orvos akarsz lenni akkor menj és csináld végig, a bejutás nem lesz egyszerű,de kit érdekel.Akaraterőd legyen, elszántságod meg feneked amivel bemagolod amit kell.
Miért ne próbálnád meg? És igen, van akinek későn nő be a feje lágya.Én közgázt végeztem el több gyermek mellett 40 felett és a legjobbak között voltam, mert maximalista vagyok.Szóval szerezz magántanárt bioszból, kémiából ( vagy fizikából)mert nem egyszerű ezekből az emelt szint, aztán menet közben úgyis kiderül hogy mennyire fekszenek neked ezek a tárgyak.Ha jól megy miért ne próbálnád meg? Hajrá, mindent bele.
2017. máj. 24. 21:45
Kapcsolódó kérdések: