Melyik éri meg jobban?
Szerintetek az SZTE pszichológia éri meg jobban, vagy ugyanez a szak Bécsben? Kérlek ne írjatok olyan kommenteket, hogy "mehetsz gyorsétterembe", régóta tudom, hogy ezt szeretném tanulni, elég sokat érdeklődtem a szakmában dolgozóktól is)
A nyelvtudásom természetesen megvan, felsőfokon beszélek németül és angolul, középfokon franciául,3 hónapot voltam cserediákként Németországban.
Illetve, ha külföldön szeretnék elhelyezkedni, mennyire h hátrány a magyar diploma, illetve a külföldi mennyire előny akár ott, akár itthon?
18L
Szia! :)
Szerintem mindenképpen Bécsben csináld a diplomát amennyiben van rá lehetőséged. Egy külföldi diplomával egyértelműen jobbak az elhelyezkedési lehetőségeid, akár Ausztriában, Németországban. Természetesen itthon is előnyt jelen a külföldi diploma, ez persze attól függ éppen hol pályázol meg egy állást.
Mivel a nyelvtudásod megvan, nem hiszem, hogy nehezebb lenne számodra Bécsben elvégezni, mint itthon. Szerintem csak pluszt kapsz egy osztrák diplomával, gyakorolhatod a nyelvet, kint nagyobb rálátást kapsz a dolgokra, gyakorlat-orientáltabb a képzés. A diploma megszerzése után pedig természetesen a fizetés sem mindegy, hogy itthon dolgozol x összegért, vagy Ausztriában a sokkal többszörösét keresed meg ugyanannyi munkával.
#1: Köszönöm a válaszod
#2: igazából az sem biztos, hogy hazajönnék, sajnos csak nemrég kezdtem foglalkozni ezzel, nem kaptam észbe hamarabb, hogy hahó, februárig van időm, jövőre érettségi. Kint jobb a fizetés, más a mentalitás(ami nekem ugyanakkor nagyon fontos) ugyanakkor a mostani barátaim hiányoznának, na meg persze a családom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!