Mennyire fog idén emelkedni a ponthatár a jogon?
Figyelt kérdés
Ugye a központi ponthaár az 460,fogják afölé vinni?Jogra szeretnék menni,és félek hogy nem jutok be,töriből emelteztem,viszont csak 70-t számoltam magamnak,még a szóbeliben reménykedek,hogy meglegyen a 80.Van egy felsőfokú nyelvvizsgám,a tanulmányi pontom az maximális,valamint van egy 95 százalékos középszintűm is2017. máj. 12. 20:27
11/21 A kérdező kommentje:
A tanulmányi pontok (maximum 200 pont) a következőképpen számolhatók ki.
Először az alábbi öt tantárgy utolsó két tanult évfolyamának év végi érdemjegyeit kell összeadni, majd az így kapott eredményt megszorozni kettővel. Az így kapott eredmény adja a tanulmányi pontok legfeljebb 100 pontot képező részét
2017. máj. 13. 00:02
12/21 anonim válasza:
A tanulmányiból csak száz az, hogy kitűnő vagy, a másik száz az érettségi átlagodból jön (az öt érettségi tárgy, ami a bizidben is szerepel), ami majdnem biztos, hogy nem maximális lesz.
15/21 anonim válasza:
Bocsi, de ilyen eredménnyel tényleg nem valószínű, hogy felvesznek. Én tavaly felvételiztem, 90%-os emelt töri, 99%-os középszintű angol és felsőfokú nyelvvizsga mellett jutottam be... Próbálgasd azért számolgatni a pontjaidat az összeadogatós módszerrel is a felvi kalkulátorral, de nekem úgy még kevesebb pont jött ki, pedig szuper tanulmányi eredményeim voltak, és a többi érettségim is jól sikerült.
16/21 A kérdező kommentje:
Hjaj,nagyon elszúrtam a törit,ahogy számoltam a tanulmányim kb lesz 195,a törit 80-nak számítottam,lehet lesz egy középszintű magyar 100 százalékos is(Igen,mert határon túli vagyok,és itt a magyar még ezután lesz),van egy felsőfokú nyelvvizsgám,és +50 pont az emeltért,ahogy számolom ez 465
2017. máj. 13. 17:28
17/21 anonim válasza:
A tanulmányid akkor lesz 195, ha 100 pontod van a jegyekből, mert mindened ötös, és 95% a középszintű érettségijeid átlaga. Ha 80 a törid, kb minden másnak 95 felett kell lennie akkor, nem?
18/21 anonim válasza:
Sőt, kb ha 80-as töri és 100-as magyar mellett 98 minden más érettségid, akkor 95 az érettségi átlagod. Én nem lelombozni akarlak, de ez azért elég nehéz.
19/21 A kérdező kommentje:
a jegyekből a 100 pont az meg van.De még az itteni vizsgáim ezután lesznek,a magyarban biztos vagyok,hogy jól fog sikerülni.A többi meg kiderül,én azért reménykedek.
2017. máj. 13. 19:40
20/21 anonim válasza:
A tanulmányi átlagra tényleg max 100 jár!
A legjobb tudomásom szerint így adódik őssze az 500 pont:
100 tanulmányi átlag
100 egyik kiemelt érettségi
100 másik kiemelt érettségi
100 maradék 3 érettségi (átlaga)
100 egyéb vitt pontok
:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!