Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakma való nekem?...

Jasdik kérdése:

Milyen szakma való nekem? Amivel lehet is keresni?

Figyelt kérdés
Nagyon nagyon érdekelnek az autók, imádom őket.Szeretek szerelgetni, molyolgatni.Matekbol nem vagyok valami fényes, imádok vezetni.Mi való nekem?

2017. máj. 11. 21:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A kettőnek nem igazán van sok köze egymáshoz így ebben a formában.
2017. máj. 12. 08:49
 12/19 anonim ***** válasza:

Autószerelő 180-at?

Hát azt megnézném hogy te 180-at megkapsz nettóba:D

Esetleg 180-an zsebbe bejelentve meg 110-el, de akkor se nagyon kapsz 180-at. Inkább olyan 150-et lődd be zsebbe (de még lehet ennyi se) és 110 simán ha csak nem vagy maszek.

Az az autószerelés elég nagy álom... modern autót neked maszekba kb senki nem fog odavinni ha csak nincs ismeretségi köröd és emellé kb 3-5 milliós szerszám, gép illetve szoftverparkod. Jó persze ladákat, varburgokat, trabikat eltudsz kezdeni bütykölgetni de ennyi.

Gépészmérnöknek meg nem sok köze van az autóhoz, persze van ez nyilvánvaló, de ott inkább anyagismeret, mechanikai számítások, fizika, matematika van mint a féltengelyekkel meg a csapágyokkal és a karburátorokkal való foglalkozás.

Gépészmérnök iparban dolgozik és nem bütyköl. Optimális gyártás, tervezés, automatizálás, karbantartás megszervezés, munkavédelmi előírások ismerete, szerszámismeret tartozik hozzá kb. Persze amiket felsoroltam nem mind az övé, de egy egy területen helyezkednek el.

Inkább járműmérnöknek menj az többet foglalkozik ilyennel, de ott is inkább a matematika,mechanika és az anyagismeret, áramlástan van előnyben:)

2017. máj. 12. 09:06
 13/19 A kérdező kommentje:
Matek 2 es 7. Be ugyhogy mérnök kilőve.
2017. máj. 12. 09:41
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezt kicsit hamar feladtad!
2017. máj. 12. 09:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Mondtam volna hogy menj villamosmérnöknek. Baromira keresett és ha belegondolunk abba hogy kezdenek elterjedni az elektromos autók...Hát oda már nem autószerelő hanem villamosmérnök fog kelleni. De a matek kettes ráadásul hetedikben az édes kevés. Így kb az összes egyetemi képzés kilöve aminek köze van a műszaki dolgohoz. Én azt mondom hogy szedd össze magad, kuzdj a celjaidert aztán irány valamiféle mérnök. A jarmumernoki sem rossz csak azzal az a baj, hogy kevésbé keresett. Az AUDI sem jarmumernokoket keres már, hanem villamosmernokoket
2017. máj. 12. 11:02
 16/19 A kérdező kommentje:
Értem!És ha elmegyek autoszerelőnek szakgimnáziumba, ott felhúzom a jegyem 3 mas 4 esre+ 8. Ba is ráhúzok akkor lehetek villamos mérnök? Fizikábol 5 ös vagyok!!
2017. máj. 12. 11:31
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A matek kötelező felvételis tárgy villamosmetnokire. Az autóipari érettségit ahogy nézem, nem fogadják el felvételis tárgynak, szakgnazimuban pedig a fizika oktatás 0, pláne most hogy egybe rakták természettudományos tárgyakkal, szóval ezen az uton nem lenne könnyű dolgod. Sőt, szerintem minden műszaki kepzesnel kötelező felvételis tárgy a matek. Sajnos matek nélkül nem uszod meg. Egyetemi papír nélkül pedig járművek esetén csak akkor fogsz annyit keresni ha beinditasz valami jó kis vállalkozást
2017. máj. 12. 11:46
 18/19 A kérdező kommentje:
Értem, de autószerelés nagyon érdekel, úgyhogy mindenképp ezen az úton szeretnék vmi jól kereső szakmat!!Gimibe nem vesznek fel 2 es matekkal!
2017. máj. 12. 12:03
 19/19 A kérdező kommentje:
Vagy, autószerelő után + még egy jól kereső szakma, valami más ami jól keres?Mit ajánlotok? Ugyan úgy szeregetni kelljen, de teljesen mást!!
2017. máj. 12. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!