Sikerülhetne így?
Már csak egy hetem van az érettségiig és bizonyos okok miatt hülye voltam, és nem tanultam.
Szeretnék egyetemre menni programozói szakra. 1 hét alatt fellehetne készülni az írásbelire, hogy minimum hármast tudjak mindenből szerezni? A matek megy a legnehezebben, azt hogy tudnám minél könnyebben elsajátítani?
Előre is köszönöm!
Nem kell mindenből hármas. Töri magyar angol nekem speciel csak kettes lett, mégis 30 ponttal a felvételi ponthatár felett voltam. Ami számít nálad az a matek és az infó. Hogy elég-e közép szintű érettségit tenned belőlük, az attól függ, hogy hova jelentkeztél (ha idén sehova, akkor jövőre a jelentkezésig még úgy is csinálhatsz emelt érettségit, ha kell).
Matek az viszont kelleni fog, nem is kicsit. Önerőből középiskolában minimum 3-as 4-es szintet teljesítened kell, hogy egyáltalán legyen esélyed az egyetemen.
Mateknál először érdemes lenne átnézni, hogy mi nem megy (pl. írj meg pár régebbi érettségi feladatsort). Utána, hogy mi a jó módszer, az már csak tőled függ. Lehet hogy elég átnézned pár példát és onnantól kezdve már érteni is fogod azt a feladattípust, de lehet hogy sokat kell gyakorolnod, míg már majdnem reflexszerűvé válik a megoldása (ez esetben én elgondolkodnék, hogy érdemes-e ilyen irányban továbbtanulni...).
Az első félévben elég jól ment a matek, ötös voltam. Csak ugye jött egy nagy probléma, ami miatt elvesztettem a fejemet, és egyáltalán nem fektettem semmi időt a tanulásba.
Nagybátyám azt mondta, aki nemrég végezte el az állami vizsgát ötösre programozói infóból, hogy elég egy matek 3, infó 4.
Ez igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!