Szerintetek megérné így tanulni egyetemen? (Bővebben lent)
Sziasztok!
Hát sajnos elég összetett problémám van... Kevesebb mint két hét, és érettségizek. Na nem is ezzel van a probléma, a jelentkezésemmel sincs probléma. Elsőnek jogi asszisztens felsőfokú szakképesítésre jelentkezem. Ezalatt a két év alatt nyelvvizsgám lesz (még idén), emelt angol és emelt töri érettségi. Ezeket számolva, illetve az eredményeimet, minden mást együttvéve akkor is maximum 438 pontom lesz két év múlva.
A dilemma az, hogy nagyon szeretnék Nemzetközi Tanulmányokra jelentkezni, mégpedig a Pázmányra. Ebbe ugye bele is számítják valamilyen szinten a megszerzett jogi ismereteimet is. Mindenképp az Európai Unióval, és a joggal szeretnék foglalkozni, csak kicsit elkeseredtem, hogy 2016-ban a Pázmányra 470 ponttól volt állami finanszírozásra felvétel...
Aztán így nem tudom, hogy megérné-e a fáradtságot. Azt is megcsinálhatnám, hogy nagyon jól tanulok, és időközben átvesznek államira, csak akkor is ott van az, hogy a diákhitelem továbbra is jön félévente.
Nem szeretnék bunkó, vagy kioktató hozzászólásokat látni, én véleményeket szeretnék kapni! :( Elég sokat dilemmáztam, a jogról is lebeszéltek a tanáraim, mikor nézegettem anno emelt töri alatt a jogi dolgokat, nem indítottak jogi felsőoktatásit. De most újra indítanak, és ezt egyfajta isteni sugallatnak vélem... Másfél éve akartam ezt. Akkor megérné a Nemzetközi Tanulmányok is? :(
Köszönöm szépen előre a válaszokat.
Üdv:
Egy aggódó diáklány
Ment mindkettőtöknek a zöld mancs, köszönöm szépen!
Úgy vagyok már vele, hogy vegyenek fel jogi asszisztensre, aztán majd a két év alatt eldől.... :) Szuperek vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!