A vegyészmérnökök csak laborban dolgozhatnak?
Részletek a képzési és kimeneti követelményekből:
Bsc:
"Alkalmasak vegyipari folyamatok, berendezések üzemeltetésére és fenntartására, vegyipari technológiák bevezetésére, alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a technológiai rendszerek egészséget nem veszélyeztető és biztonságos működtetésére, az emberi egészségre kifejthető hatásainak felismerésére, a szükséges prevenciós tevékenység eszköztárának alkalmazására"
Msc:
"A gazdaság és a munkaerőpiac igényeinek megfelelően, akik képesek a vegyipari és kémiai technológiai rendszerek és folyamatok koncepciójának kidolgozására, modellezésére, majd tervezésére, üzemeltetésére, irányítására és karbantartására; vegyipari és kémiai technológiák, eljárások és új anyagok kifejlesztésére, a technológiai folyamatok energiahatékony és környezettudatos alkalmazására; vezetési, irányítási és szervezési feladatok ellátására; a szakterület kutatási, fejlesztési, tervezési és innovációs feladatainak ellátására; hazai, illetve nemzetközi szintű mérnöki projektekhez való kapcsolódásra, azok irányítására"
Én ismerek olyat is, aki a saját kis vállalkozásában otthon állítja elő a sajtot. Vegyészmérnöki diplomával :D
Semmi sem kötelező, ez nem katonaság, hogy márpedig csak ott dolgozhatsz, ahol mondják. Lesz egy mérnöki diplomád, kezdj vele valamit :D Lehetsz vele ÁNTSZ vezetője, borász, kimehetsz külföldre egy francia parfümgyárba vagy Norvégiába a vízalatti olajkutakhoz...ami tetszik. Csak tanulj hizzá nyelveket is. Hajrá ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!