BME építőmérnökin milyen szakirányt érdemes választani?
Egyelőre a vízmérnöki vagy a vízi közmű és környezetmérnöki specializáción gondolkodom.
Laikusok kíméljenek!
Vizi kozműt ajánlanám inkább. A vízmérnökivel az a baj, hogy azzal leginkább csak a vizigeknél tudsz elhelyeszkedni, ott meg tényleg szar a fizetés.
A másik szakirányon azért jobb a helyzet, a vízműveknél jobb a fizetés, plusz ott kicsit több magán cég van, olyan is akik külföldre is terveznek, vagy eleve külföldi cégek.
Az a baj, hogy nagyon fogynak a vizes mérnökök, de mégse próbálják vonzóbnak tenni az életpályát, fizetés szempontjából...
Sziasztok!
A bruttó 300-700ezres tartománnyal kapcsolatosan megjegyezném, hogy ez elég tág. Br. 300ezerrel n. 200at se viszel haza. Ez azért elég kevés, nem arányos a befektetett energia a juttatással.
Én 3 éve vagyok a szakmában, MSc-s diplomával, és ennél többet keresek, de még így is keveslem a fizetésem. Ha kiszámolod, a n. 200ezer Ft esetén az órabér 1190 Ft, ennél nálunk egy gépkezelő is többet kap. Arról nem is beszélve, hogy egy gyárban, operátorként már 180ezer Ft-okat haza lehet vinni +egyéb juttatások, +ingyenes bejárás, mindezt 0 felelősséggel, 0 tanulással.
Erről van itt szó. Sajnos az építőiparban a ledolgozott munkaórákra átszámolva a béreket egyszerűen nevetségesek.
Én sem keresek annyit mint egy bármilyen más értelmesebb irányban dolgozó mérnök, de cserébe még heti 6 nap tolom nap 10 órában. Utazás napi szinten még erre rájön, minimum 1 óra.
Igazabol tobbet nem igen tudunk mondani szerintem. Vizi kozmu szakiranyon munkabiztonsag van a vizmuveknel/vizigeknel, de a fizetes kaka. Kivitelezo cegeknel meg nem aranyos a fizetes a befektetett energiaval. Ez meg a tobbi szakiranyra is ervenyes.
Vannak koris magancegek is persze, de nem tudom azoknal mennyivel jobb a helyzet. A kulfoldrol jott vallalatoknal biztos jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!