Egyetemen kik részesülhetnek szociális támogatásban (ösztöndíjban)?
Pl. én egyedüli gyerek vagyok, elvált szülökkel. Anya egyedül nevel, köz-foglalkoztatott (kb 80 000-es) bérrel.Mindemellett tartósan beteg vagyok, asztmás, amire folyamatosan gyógyszert szedek. Kaphatok bárminemű támogatást? Mondjátok, hogy igen.. mert jelenleg nagyon el vagyok keseredve, hogy miből fogok megélni :(
Persze rendszeresen diákmelózok..de nem tudom egyetem mellett mennyire fogom tudni csinálni.
Nálunk elég komoly kérdőív van, és persze mindent igazolni kell. Az elbírálásnál figyelembe veszik az egy főre jutó nettó átlagkeresetet, a lakhelyed távolságát az iskolától, a betegségeket, hátrányos helyzetet, stb (hogy az asztma olyan-e, amire jár plusz pont, nem tudom). Ez a PTE.
Amúgy szerintem van rá esélyed, hogy kapj. Illetve a szociális mellett minden egyemeten van tanulmányi ösztöndíj is, szóval megéri sokat tanulni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!