Egy Gazdaság informatikusnak milyen lehetőségei vannak?
Még van egy évem sulibol, a Szegedi gazdinfora mennék tovább. A fő érdeklődési köröm az informatika (ezen belül a programozás) de a gazdasági dolgok is érdekelnek mivel startup-ot szeretnék inditani suli után (vagy IT válalkozást). A lényeg hogy meglehet e tanulni ott jol programozni? (habár tudom hogy ezt autodidaktaként lehet normálisan - én ilyen vagyok de akk is) mert egy ideig programozoként szeretném keresni a kenyerem..
A matek nem akadály habár nem a kedvencem de ennek ellenére jol megy (5) . A rendszergzda élet nemnagyon jön be.. Szeretem a kihivásokat és autodidaktaként tanulni.
Ja és a fenti kérdésre is várom a választ.
Oszlassunk el pár tévhitet...
A gazdaságinformatikus NEM közgazdász, köze nincs hozzá. A gazdaságinformatikus olyan informatikus, aki az üzleti rendszerek, folyamatok informatikai hátterével, támogatásával foglalkozik.
A programozás alapjait elmondják, de programozni még a programtervező informatikus szakon sem fognak megtanítani. Az alapokat elmondják, megmutatnak egy irányt, megmondják, merre van az ajtó. De az ajtón bemenned és az utat végigjárnod neked kell.
Szegeden egyébként nagyon jó a gazdinfó képzés, erős, elismert, színvonalas egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!