Kell ELTE-n japán minorhoz előzetes nyelvtudás? Van belépő vizsga?
Írsz egy levelet a tanulmányi osztálynak, és válaszolni fognak minden kérdésedre, pontos, hiteles, aktuális információval.
Neten megtalálod az elérhetőségüket. Tel, email cím, postacím, stb.
Én károlis vagyok, de mikor jelentkeztem egyik egyetemre sem kellett előzetes nyelvtudás. Nálunk úgy van, hogy akinek van alap tudása (általában akik középiskolában tanultak japánul, netalántán érettségiztek is belőle), azok kezdhetnek a másodévesekkel a nyelvi órákon, de beiratkozáson felmérőt íratnak velük, ami szerint vagy javasolják a haladós órákat, vagy nem. Ha kezdősként kezded, akkor első két félévben van nyelvtan-bevezetés, kezdős nyelvgyakorlat (a haladósok ezeket ugorják át). De ismétlem, ez a Károli!
Egyébként, saját meglátásom szerint, ha tudsz alapszinten kommunikálni és ismered az alap kifejezéseket, kezdhetnél haladósként (persze a szintfelmérő a mérvadó). Plusz még azt tenném hozzá, hogy a Genki I & II-höz tartozó kanjikat tanuld meg (300 darab), mert második évtől azt már alapnak veszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!