Magyar nyelv és irodalom fakultáció?
Pénteken kell leadnom a jövő évi emelt szintű képzésre jelentkezésem. Erősen gondolkozom a magyar fakton. Szerintetek érdemes belevágni?
Angolból és németből lesz emelt szintű érettségim, ha magyarból is emeltet teszek, az a pontokban ér majd valamit felvételinél? Egyáltalán érdemes az emelt tananyagot tanulnom, hogyha csak érdekel az irodalom és szeretek olvasni? Középiskola után egyébként nyelvekkel szeretnék foglalkozni.Előre is köszönöm!
az hogy az egyetemre mi kell, azt ők adják meg. de a legtöbb helyen az van h ott a magyar,töri,akármi meg 4 nyelv ami közül választhatsz egyet. összesen ugye két tantárgyat kell minden egyetemnél. nézd meg h ami szimpatikus oda mit kérnek.
én magyar, angol, német faktosként kezdtem. végül a németet leadtam és csak angolból emelteztem. sztem könnyű volt. nem csak az angol, de a magyar emeltszint is. sőt a magyar emelt idén kur.va könnyű volt. ha szereted az irodalmat menj el faktra. megéri. én imádtam. és ha csak középszintűzöl belőle akkor is megéri.
sztem érdemes lenne, én is magyarfaktra jártam és szerettem. idén emelteztem, ami most tényleg könnyű volt, úgyh. mondjuk a jövő évi biztos nehezebb lesz, de te még nem jövőre fogsz. :P
aztán ha meggondolod magad, akkor is jó a magyarfakt, mert a középszintesek is jól megtanulnak elemezni pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!