Orvosi egyetem?

Figyelt kérdés

Jelenleg 10. Osztályos tanuló vagyok,erdészeti szakliceumba járok. Érettségi letétele után tudnék orvosi egyetemre jelentkezni?

Kémiából nem kell érettségizni, viszont már bioszból igen

2017. márc. 31. 06:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Persze, emelt biosz és emelt kémia vagy enelt fizika a követelmény.Mondjuk elég szívás, ha neked emellé még szakmai tárgyból is kellene éeettségizned...
2017. márc. 31. 09:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Szaktantárgyakból nem kell érettségiznem :)
2017. márc. 31. 13:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Erdélyi vagyok,fogalmam sincs hogy van-e itt emelt szintű biológia de ha van is azt ki nek kell jeleznem, hogy abból szeretnék érettségizni
2017. márc. 31. 13:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia. Erdelyben nincs emelt szintu. Magyarorszagon kell jelentkezned es emeltet kell tenned kemiabol es biologiabol is. Jelentkezni interneten is tudsz otthonrol, csak a vizsgakra kell megjelenned.
2017. márc. 31. 13:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Ahogy előző mondja, nézd meg mit ír az Oktatási Hivatal honlapja. ( [link]

Ahogy most hirtelen láttam, alul van olyan opció, hogy "Külföldi vagy külföldi rendszerű középiskolával utolsó évfolyamon tanulói jogviszonyban álló vizsgázók jelentkezésének menete". Szerintem ezt olvasd el. Tudsz írni az Hivatalnak is e-mail, ha valami nem világos. Emelt biológia ÉS emelt kémia/fizika érettségit kell tenned (az alaptantárgyak mellett). A követelményrendszer is megtalálható a honlapon.

2017. márc. 31. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!