Hogyan lehet OKJ-s képzésre jelentkezni úgy, hogy ingyen mehessek?
Adott egy képzés: [link]
Oda van írva, az ára 320 ezer forint + vizsgadíj. Ellenben úgy tudom hogy egy vagy két OKJ-s képzés ( igazából a szám lényegtelen, nekem ez lenne az első ). Hogyan lehet jelentkezni rá úgy hogy ingyenes legyen ( gondolom a vizsgadíj attól fizetős )? Nem minden OKJ-s képzés ingyenes?
Ha egy képzés önköltséges, az mindenkinek az lesz kivétel nélkül. Az államilag támogatott OKJ-nek nappali rendszerű tandíjmentes képzésnek kell lennie (ugyanaz mint a normál iskolák napi 4-8 órában, heti 5 napon). Mint látod ez a képzés szombati napokon van csak tartva.
Olyan nincs, hogy te egy fizetős képzést ingyen elvégezhetsz, csak mert az első OKJ államilag támogatott (lehet).
1# ellenben nem indítanak nappali képzést ( legalábbis én még nem találtam, de folyamatosan keresek ) Miskolcon. Akkor most fel kell menni Pestre, hogy nappalin legyek? Ez esetben lehet igényelni kollégiumot vagy valamilyen szállást?
Bár egy 15 hónapos képzés során még ha ingyenes a képzés, akkor is drágábbra jön ki a Pesten lét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!