Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek a Gazdaságinformat...

123krisz123 kérdése:

Szerintetek a Gazdaságinformatika jo választás lehet nekem?

Figyelt kérdés

Még van egy évem a sulibol.. Most fogok emelt informatikábol éretségit tenni, érdekel az informatika és el tudnám magam képzelni programozoként is (mert szeretek programozni, eddig c,c++, HTML, PHP, CSS, mysql, alapjaival ismerkedtem meg és belenéztem már 3D modellezöbe is).

Az a helyzet hogy a késöbbiekben válalkozo is szeretnék lenni, érdekelnek a hasonlo témáju dolgok, pénzügy, stb. Nem szeretem ha mások mondják meg hogy mit csináljak és hogy..

Abban a dilemmában vagyok hogy egy full infos egyetemet válaszak vagy gazdaságinfot.. ha gazdaságinfora mennék (szegedre) akkor ott megtanitanak programozni normálisan? (tudom h nagyrészt magamtol kell de akk is) szoval elképzelhető hogy egyetem mellet (1. év után) én programozo gyakornokként dolgozak egy cégnél? vagy a gazdaságinfosoknak milyen munkát szoktak ajánlani? érdemes lenne nekem ezt válaszam?

2017. márc. 24. 21:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A kettő nem zárja ki egymást. Nem is értem hova akarsz kilyukadni. Ahogy említettem mind a három info szakon van matek, csak kicsit más területek.
2017. márc. 25. 20:07
 12/15 A kérdező kommentje:

"Minek veszi több hasznát vállalkozóként? Gazdasági tudásnak, vagy Matematikai alapozásnak?"

Mivel infos válallkozást szeretnék, mindkettőnek szerintem.. (ez a hobbym is) :)

Amugy köszi mindenkinek a válaszokat! kb ugy lenne jo h min 50% info, max 50% gazdaságtárgy..

2017. márc. 26. 00:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Mivel látszódik sokan csak a hallomásból megismert dolgokat nyomják tovább ezért leírom a szegedi helyzetet.

Ha programozó szeretnél lenni édes mindegy, hogy programtervezőre vagy gazdinfóra mész. Sok különbség nincs a kettő között. A gazdasági tárgyakat nem veszik komolyan egyébként nálunk inkább csak díszként vannak, de azért lehet tanulni pár érdekes dolgot. A programtervező és a gazdinfó közötti különbséget ennél a kérdésnél leírtam teljesen a tanterv alapján ( https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul.. ) itt látszódik, hogy van különbség a kettő között, de a legtöbb tárgyat a másik szakról is feltudod venni. A fő különbség inkább, hogy a programtervező 6 míg a gazdinfó 7 féléves szak, tehát ha nagyon pöpec vagy és szeretnél is végezni időben akkor a programtervezőn ezt gyorsabban megteheted és a szerencsés 5%ba tartozol akik időben végeznek. Sokan nem azért csúsznak mert nem megy a suli csak pl pénzügyileg jobban kijön mert kapja a támogatásokat és közben meg csinál egy cégnél gyakornoki munkát. Hiába mondod, hogy időben szeretnél végezni amikor heti 20 órában megkeresed a magyar nettó minimálbért, úgy hogy nem kell megszakadnod és még közben "gyerek" maradhatsz jó érzés :D -> lényegtelen hogy melyiket választod, mert + 2 félév az még államilag támogatott és ha esetleg kifutsz ebből az alapképzés + 2 félévből akkor is újra lehet jelentkezni (ugyan onnan folytatod ahol abbahagytad) és mehet még ameddig el nem használod az összes (12) állami félévedet.

A konkrét kérdéseidre a válasz:

Abban a dilemmában vagyok hogy egy full infos egyetemet válaszak vagy gazdaságinfot.. ha gazdaságinfora mennék (szegedre) akkor ott megtanitanak programozni normálisan?

Igen megtanítanak, hisz a három infós (progtervező, mérnök, gazdinfó) csoportban együtt vannak az órái. Egy kurzuson 50-400 ember is lehet, sőt van is. Annyi emberrel találkozol, hogy csak na és mindenki a három infós szak valamelyikéről van, tehát ugyan azokat tanítják mindenkinek. Persze ez nem jelenti azt, hogy megtanítanak programozni, csak a szokásos duma, hogy a többit magadtól kell otthon. A tanterv az a 3 infós szaknak kb 70%-a vagy lehet több is ugyanaz, tehát ugyanazon az órán vannak a hallgatók.

(tudom h nagyrészt magamtol kell de akk is) szoval elképzelhető hogy egyetem mellet (1. év után) én programozo gyakornokként dolgozak egy cégnél?

Elképzelhető, de azért az valódi munkapiaci dolgokat, hogy hogyan épül fel egy project azt kurzusokon csak később 4-5-6. félévben tanítják, de ez nem zárja végül is. Viszont sok ismerősöm már negyedik félévben gond nélkül dolgozik hasznos tagjaként egy fejlesztői csapatnak.

vagy a gazdaságinfosoknak milyen munkát szoktak ajánlani? érdemes lenne nekem ezt válaszam?

Ugyanazt a munkát ajánlják mint a többi infósnak. Nekem eddig annyi volt abból, hogy gazdinfóra járok, hogy megkérdezték miért azt választottam a programtervező helyett.

2017. márc. 26. 12:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit hozzátennék, hogy ez konkrétan a szegedi szakokról írtam, mert pl Budapesten ismerősöm járt gazdinfóra na lehet neked az jobb lenne, náluk az egész 6 vagy 7 féléves programozás mennyiség az kb 2 félévvel ért fel a szegedihez képest és náluk inkább a gazdaságra fókuszáltak.
2017. márc. 26. 12:40
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. :) olyan egyetemre szeretnék menni amin túlnyomórészt infó van és valamennyi gazdaság is, szóval szerintem ez lesz az. :D köszi hogy segítettél :)
2017. márc. 26. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!