Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyibe kerül a második diploma?

Mennyibe kerül a második diploma?

Figyelt kérdés
Van egy tanítói diplomám, de szeretném elvégezni az óvónői főiskolát.

2017. márc. 24. 10:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú, hogy tanítói diplomával ennyire tájékozatlan vagy.

12 állami féléved van. Ha ezeket felhasználtad, utána minden félévért fizetned kell. Ez szakonként, egyetemenként eltérő.

A felvi.hu-n megtalálható, hogy az önköltség mennyi az általad választott egyetem óvodapedagógus szakán.

2017. márc. 24. 10:37
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Mennyi támogatott félévet használtál el eddig?
2017. márc. 24. 10:58
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Ha elhasználtad az államilag támogatott féléveidet, 1,2 millió az önköltség hat félévre. Ha mondjuk három évig jártál tanítói főiskolára támogatottan, hat félévet használtál el, ezesetben, ha nem csúszol, támogatottan végezheted az óvónő képzést is.
2017. márc. 24. 12:48
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem az a szomorú. hogy ebben tájékozatlan vagyok, hanem az, hogy mint tanító nem lehet elhelyezkedni, mert kevés a gyerek az iskolákban.Amúgy óvónői középiskolát végeztem, pár évig óvónő voltam, akkor még ez elég volt hozzá.Főiskola után tanítottam 20 évet.Óvónőt folyamatosan keresnek, ezért gondoltam a tanulásra.

Első válaszoló nem tudom milyen 12 félévet ír?

Nekem még 3 év volt a Tanítóképző, ami 6 félév.

Én úgy tudtam, a második diplomáért fizetni kell.De gondoltam, hátha valaki pontosabban tudja.

2017. márc. 24. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:
72%

Mit nem értesz azon, hogy a állam mindenkinek 12 félévet finanszíroz. Járhatsz te 12 különböző szak első félévére is...

De mondom: felvi.hu.

Minden információ le van írva ott, tisztán és érthetően.

2017. márc. 24. 17:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy fizetned kell vagy sem, nem attól függ, hogy hányadik diplomádat csinálod. Ahogy írták, 12 félévet tanulhatsz az állam terhére. Utána félévenként fizetned kell. Hogy mennyit azt megnézheted a felvin vagy az adott felsőoktatási intézmény honlapján. A képzések díja egyetemenként és képzésenként más és más. Illetve érdemes még azt is tudni, hogy lehet jogosultságot szerezni kedvezményekre is.
2017. márc. 24. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!