Van itt olyan, aki jogi egyetemen tanul?

Figyelt kérdés
Milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy bekerüljön valaki egy jogi egyetemre? Itt például arra célzok, hogy milyen tantárgyakból kell emelt szintű érettségit tenni? Illetve jelenleg mennyire nehéz jogot tanulni és bent maradni az egyetemen?

2017. márc. 22. 17:31
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Viszonylag nagy a lemorzsolódási arány, nem a legegyszerűbb szak, de el lehet végezni.

2017. márc. 22. 17:33
 2/3 anonim ***** válasza:

történelem és

latin nyelv v. magyar nyelv és irodalom v. egy idegen nyelv(6) (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)

Szóval a bekerüléshez szerintem a legkönnyebb egy nagyon jó töri közép+emelt nyelv. Államira viszont ez se elég, így marad a töri+nyelv emelt.

2017. márc. 24. 11:38
 3/3 anonim ***** válasza:
En ugyved vagyok. Tori+magyar emelt szinten es legalabb ket kozepfoku nyelvvizsga. Szerintem ez a minimum. Enelkul csak egy karolira jutsz be vagy miskolcra, es azokkal semmire nem mesz..szerintem inkabb kozgazra menj, es tanulj nyelveket, sok a jogasz es nem necsulik meg oket.
2017. márc. 26. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!