Bűnügyi nyomozó szeretnék lenni. Tudnátok válaszolni pár kérdésemre?
Nos kis story most 10.-es vagyok középiskolás( közgáz) és múlthéten lettem 17(160 cm sportos testalkat) és eldöntöttem ezt már pár hónapja gondolkoztam a tovább tanuláson. Fizikailag szerintem alkalmas lennék mert hétvégente futok (5 km) megy a fekvő has minden. küzdő sportot is tanulok már 2 éve (judo)
kérdések:
Milyen nehéz bejutni oda?
Alkalmassági az miből áll?
Fizikai kiképzés milyen kemény?
Lányként nehezebb bejutni?
Milyen tantárgyakból emeltezzek mik számítanak?
Nos, hol is kezdjem...
A bűnügyi nyomozó szakot tartják az RTK legjobb szakának, bekerülni nem egyszerű, 400 pont körüli eredményt kell elérni a bekerüléshez, feltéve ha az alkalmasságid is meglett. Van egy fizikai, orvosi és pszichológiai része. Egyik sem könnyű, bár ha sportolsz rendesen akkor a fizikain nincs aggódni való. Orvosin rengeteg mindent néznek és könnyen buktatnak (látás, gerinc, örökletes betegségek, vérkép, lúdtalp... stb.) Pszichológián személyiség teszteket kell kitölteni, továbbá iq meg figyelem teszteket, a végén meg beszélgetni kell egy pszichológussal. Itt is vigyázni kell, könnyen elhasalhat rajta az ember. A végén van még egy kifogástalan életvitel ellenőrzés, ez abból áll, hogy beadsz pár forma nyomtatványt magadról, családtagjaidról, azokkal akikkel együtt élsz és ez alapján "nyomoznak" utánad egy kicsit, hogy nem e vagy/vagytok bűnözők, csalók, tolvajok ilyenek :D.
Nem nehezebb lányként bejutni.
A kiképzésről nem tudok sokat nyilatkozni, nagyon kemény, de tényleg. De maga az egyetem sem mondható könnyűnek.
A felvi.hu-n jól le van írva miket fogadnak el emeltnek, pl. töri, magyar, talán matek... de ezekre már nem emlékszem. Én töriből emelteztem. No meg tavalytól kötelező a felvételhez egy közép fokú komplex nyelvvizsga is.
Nem egyszerű de ha elvégzed akkor fix állásod van egész jó fizetéssel.
Kerüld el amennyire csak tudod ezt a fosfeszket, hacsak nem vagy mazohista. Ha ide jössz 0 magán élet, 0 szociális elet, szopatnak orrba szájba, kieges jelei első évben, Ja és a kaja is szar amit KÖTELEZŐ MEGENNED. Nem vicc. Mindenki azthiszi milyen jó itt azt közbe egy pokol.
Egy bunugyes hallgato
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!