ELTE PPK vagy PTE BTK pszichológia szak? Budapest vagy Pécs mint "diákváros"?
budapesti vagyok és érdeklne hogy ti melyik opciót találjátok jobbnak
előre is köszi
A pszichológia szak köztudottan az ELTÉ-n a leggyengébb az összes magyar egyetem közül. Viszont mivel pesti vagy, így sokkal egyszerűbb a lakhatás és az utazás. Szerintem itt is érdemes figyelembe venni minden szempontot, pl. önállóbb élet vagy kényelem. Nem egyszerű :)
Én Szegeden tanulok pszichót, de ha az ELTE és a PTE között kéne választanom, akkor a PTE-re szavaznék, mert az ottani ismerőseim nagyon szeretik a várost és a közösséget is. Viszont az ELTÉ-nek meg a hírneve a nagyobb.
Én az ELTE PPK-ra járok, szóval nem tudok a másik egyetemről nyilatkozni, csak erről. Én szeretek ide járni, és szerintem színvonalas is a képzés, és talán 1-2 rossz tanárral ha találkoztam, de szinte mindenki nagyon közvetlen, diákbarát, és szakmailag is nagyon szuper. Ráadásul most elvileg megújítják a képzést is. Nekem ez nagyon tetszik, hogy sokszor ezt látom, hogy javulni akarnak, a gyakorlataink is mintha egyre jobbak lennének, mintha mindenki jobb akarna lenni.
Ha nem erre irányult a kérdésed, akkor bocsi.
Mindkettő jó egyetemnek számít az országban, maximum annyi különbség lehet, hogy az ELTE nyúzósabb.
Az élet mindkét városban jó (lehet), viszont szerintem a te eseteben az Pécs mellett szól, hogy szerintem sokkal jobb meg kalandosabb érzés, ha másik városban tanulsz (persze ha van rá anyagi keret).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!