Emeltszinten fizika, vagy kémia?
Gyógyszerészetire ha mindkettőt szereted, mindegy melyiket választod a biosz mellé.
Ha fizikával méssz, akkor nagy előnyöd lesz matematikában (mert az emelt fizikához nem árt emelt matek se..),biofizikában és fizikai kémiában is.
Kémiával pedig könnyebb lesz az általános,szerves,szervetlen kémia.Analitika pedig már teljesen új dolog lesz már...
Mikkel eteted :D
Én gyógyszerészre jártam. Semmi haszna nincs a fizikának, max. a biofizikában, de én úgy szigoztam jelesre, hogy nem fizikával mentem... A matekhoz meg semmi köze a fizikanak ezen az egyetemen. Be kell magolni egy könyvet ostoba definiciokkal. A legtrágyább tárgy.
Kémia meg mindenhez kell. Egyáltalán mi az, hogy analitika az már más, oda nem kell? Nyilván nem, mert előtte megtanultad azt, ami ott kell. Pufferek, pH, titrálási görbék...
És emelt kémián középsuliban mikor tanulnak titrálási görbéket és puffereket? Soha (kivéve a vegyiparikban talán, de ne ezt vegyük alapnak).Szóval az analitika ilyen szempontból teljesen új dolog, tök mindegy, hogy kémiával vagy fizikával jött-e az illető, de igen, előtte áltkémen megtanulja ezeket.
Emelt fizikához meg társul emelt matek tudás is jó esetben (integrálás,deriválás,függvényanalízis) ami jelentősen megkönnyíti a matekot..
Fizikai kémia pedig a nevéből is fakadóan elég határmezsgye, mert áltkémbe is be szokták venni egy részét, de van bőven fizikás része is..
De összességében nyílván nagyobb hangsúly van a kémián a gyógyszerészetin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!