Rendészeti szakközép iskola mennyire kemény?
Tavaly előtt végeztem Veszprémben. Az én osztályom volt az első az iskolában ezen a szakon. Sajnos nagy csalódás volt, de elvileg már valamit javult a helyzet.
Emelt óraszámban volt testnevelés, valamint a 4. év első félévében volt egy olyan órám, hogy... ő... nem is tudom a nevét, a lényege az volt hogy megtanultunk esni, valamint ütéseket kikerülni/kivédeni. Ennyi volt a különbség, más nem.
Akik most tanulnak annak, nekik már van lövészoktatás is, légpuskával. Az emelt tesi maradt, meg biztos más eltérés is van, csak ezeket hallottam a most ott tanuló barátomtól.
Az általános tapasztalat az az, hogy lányoknak nehezebben elvégezhető. Az én osztályomban 32-en voltunk, ebből 17-en voltak lányok. Ez az arány most is hasonló. Több olyan felmérés is volt, ami nem az alap erőnlétet (pl, futás, fekvőtámaszozás) mérte fel, hanem tízen kilós súlyokat kellett át/odébb dobni/vinni/húzni/tolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!