Mi ennek a szaknak a neve?

Figyelt kérdés
Azok, akik a természetes erőforrásokat hasznosítják, tervezik és gyártják. Pl napelemek, szélkerekek, stb... bocs, lehet kicsit hülyén írtam le, remélem majd valaki felvilágosít :D Köszi!

2017. márc. 10. 22:47
 1/4 Donald J. Trump ***** válasza:
73%
Nincs általánosságban ilyen szak - külföldön az environmental engineer áll hozzá legközelebb, amit Magyarországon környezetmérnökre sikerült fordítani, ezért mindenki (beleértve magukat a képzést nyújtó intézményeket is) azt hiszi, hogy ez valami természetvédelmi terület, de igazából az útépítéstől kezdve a vízügyön keresztül akár ilyen energia projektekig minden környezetalakítás a hatáskörébe tartozna. A gépészmérnök, energetikai mérnök, villamosmérnök de még az építészmérnök sem áll olyan távol a dologtól.
2017. márc. 10. 22:54
 2/4 A kérdező kommentje:

lehet hülyeséget mondok, de mintha valami "... megújulú energia..." lenne, nem? vagy csak álmodtam? :D Vagy valami egész más.

De akkor mi áll a legközelebb ehhez? Gépészmérnök?

2017. márc. 10. 22:57
 3/4 Vodafonelive ***** válasza:
57%
Én gépészmérnök->épületgépész szakirányos hallgató vagyok és tervezésnél igen is foglalkozunk a megújuló energiával(ha igény vagy jogszabály tartja) pl. napkollektoros vagy napelemes rendszer, pellet kazán, biobrikett stb. Ahogy fentebb a kolléga is írta több szak is tanulja ezeket a dolgokat de a legközelebb talán az energetikai mérnök és a gepészmérnök áll.
2017. márc. 11. 00:12
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2017. márc. 11. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!