Iskola váltás menete 11-be?
Jelenleg 11-edikes vagyok egy szakgimnáziumba, gépészetet tanulok már lassan három éve, viszont egyáltalán nem az én stílusom a szakma és már biztos vagyok benne, hogy nem is gépészként akarok tovább menni, hanem Grafikus vagy Animátor vagy Fényképész vagy programozó IT-s területet szeretnék megcélozni. (pl gimi után gondolkoztam a CodeCool-on is ami egy éves oktatást ad, meg garantált munkahelyet levelezőn. de ez nem lényeges.) Az átlagomról annyit elég tudni, hogy rengeteg ideig nem találtam a helyem a szakmai életben (nem hiába mert ott nekem nincs is) ezért a jegyeim rontására ment egy jó ideig ez a téma, viszont a 9edik évvége az szép eredményekkel záródott és a 11edik évvége is azzal fog. a 10-edikes eredményem erős kettes max jó indulatú hármas..
A kérdés az lenne, hogyha én át szeretnék iratkozni, egy ilyen művészi vagy IT beállítottságú iskolába, akkor Heves megyéhez közel, milyen olyan iskola van ami ezzel foglalkozik? és a másik kérdés, hogyha átiratkozok, akkor elég lesz szintmérőkkel újra járnom a 11-ediket csak, vagy a 9-ediktől kezdődene újra az egész?
Értékelhető válaszotokat előrre is köszönöm, rengeteget fog segíteni.
Régen írtam ki a kérdést, de azóta sikerült.
A menete, hogy egy nappali felnőtt gimnáziumba lehet jelentkezni 9-10 majd 11-12-edik évig, ad egy alap érettségit és ennyi, olyasmi mint egy OKJ-s képzés. Az órarend rövid tömör és rá van szögezve az érettségi tantárgyakra, azaz nincs (rajz,művtöri,kémia,zene.etc.)
Ami után már megtapasztaltam viszont ezt a rendszert, azt kell mondjam, hogy ez a jövő rendszere, sokkal fejlettebb, mint az összes gimnázium amiről eddig hallottam, normális tanárok, betartható idővel (napi 5-6 óra). Aki ugyan ezen gondolkozik, mint én régebben, annak csak ajánlani tudom, most már hála égnek tapasztalatból is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!