Lovassy vagy Almádi Kéttannyelvű (DLSB)?
És te milyen előnyöket és hátrányokat gyűjtöttél?
Nekem a Lovassy volt az álomsuli évekig, aztán rátaláltam Almádira és egyből szerelem. Felvettek mindkét helyre, és DLSB-s vagyok. Jó döntés volt. :)
Ebben neked kell döntened. A Lovassy egy nagyon erős, elit iskola kiváló versenyeredményekkel. Az országos méréseken a gimi mindig jól szerepel. Több ismerősöm is oda jár, szeretik.
A DLSB-ről hallani jót is, rosszat is. Nyelvben biztos erős, nem véletlen kéttannyelvű. De például a koleszban történtek olyan dolgok, amik nekem nem voltak szimpatikusak, ezért is nem jelentkeztem anno Almádiba. Plusz figyelembe lehet még venni azt is, hogy míg a Lovassyba a legjobb eredményeket elért diákokat veszik fel, addig a DLSB-be leginkább a 'maradékot', akik nem kerültek be a veszprémi Vetési+Lovassyba. Legalábbis 4 éve így volt.
Ha rólam lenne szó, én a Lovassyba mennék, több jót hallok róla :) De Almádi is klassz választás, szerintem egyikkel sem jársz rosszul :)
Igen, ezért is írtam, hogy ez 4 éve nálunk nagyon látszott, idén nem tudom, hogy van :) Illetve azt is írtam, hogy egyik sulival sem jár rosszul, egyáltalán nem leszólni szerettem volna a DLSB-t :)
A kérdező dolga, hogy döntsön, érveket kért, én azokat írtam. Általánosan elmondható, hogy a Lovassyba több ponttal kerülnek be a diákok, majd jobb érettségivel kerülnek ki. Nyilván kivételek mindenhol vannak.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Nagyon segítőkészek, és kedvesek voltatok :)
Végül, a Lovassyba megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!