Hogyan lehetne bekerülni úgy a jogi egyetemre, hogy a lehető legkevesebbet kelljen fizetnem?
Kedves utolsó válaszoló!
Nem bántottál meg. Azért szeretnék jogra menni, mert mindig is az volt az álmom hogy egyszer ügyvéd leszek (tudom, az 8-9 év).
Már 8.ik után jogi egyetemre szerettem volna menni, de nagyon rossz körülmények közt voltam, szüleim eldobtak mikor kicsi voltam (2éves) és nagymamák neveltek, nekik sajnos nem volt lehetőségük fizetni az egyetemet meg a kolit, így nem tudtam be iratkozni, pedig nagyon jó átlagom volt. Így, hogy azért mégis legyen szakmám, elmentem élelmiszeripari iskolába, ami mondanom sem kell, egyáltalán nem érdekelt, sajnos nem volt más választásom. Röviden és tömören ennyi.
Most már nem vagyok rossz anyagi helyzetben, de nem szeretnék közel 300.000 Ft-ot elkölteni félévente. Ezért is kérdeztem itt, hogy volt -e valaki hasonló helyzetben, hogy mondjuk csak a fele tandíjat kellett fizetnie.
Nem akarlak megbántani, de itt problémák vannak.
Te itt az egyetemet a középiskolával kevered és fordítva.
Ezt abból gondolom hogy ha te nagyon jó átlaggal érettségiztél volna most nem érettségiznél megint.
A koli nem volt sose drága főleg annak aki rászorul(t), most is egy havi koli 20.000 és talán ebben kaja is van napi 2-3, de ha tévedek se kövezz meg:)
Amúgy igen úgy kell a legkevesebbet fizetni ha eléred a 460-as ponthatárt az 500 ból.
Egy jogi egyetem valóban legalább 6-8 év mire dolgozhatsz, de elmondom hogy bojtárkodni kell utána 2-3 évig és mivel ezt muszáj így meg se fizetik. Kapsz majd 90-110 ezret és mellé dolgozhatsz nem 8 órát:)
Ezután meg persze nyithatsz irodát, de egy tapasztalatlan ügyvédhez nem sokan fognak menni ha csak nincs ismeretséged és nem tudják hogy ,,na ő egy jó ügyvéd"
Felénk van egy ilyen ,,ügyvéd" aki földművelésből él kb. Egyszer mentek hozzá papír ügyben és ezt a papírt amit az ügyvéd írt 5x!!! dobták vissza.
Tehát ha belevágsz azért azt tudd hogy nem lesz egyszerű dolgod:) Óriási mennyiségű tananyag szóról szóra, és akár 1 szó elírása tönkreteheti az egész oldalas munkád a zh-knál amire a tanárok örömmel csapnak le.
Csak úgy menj ha nagyon elszánt vagy, és azt tudd hogy az egyetemi tanárokat nem érdekli hogy egy 2 éves gyereked van vagy 1 tucat úgyis meghúz nem érdekli ha sírt éjjel vagy bármi, szóval nagyon elszánt kell hogy legyél.
Mellesleg egy minimum 360-380 as pontot produkálni kell érettségin.
Na de kívánom hogy sikerüljön:)
Én jogi karra járok. (JOGI EGYETEM NEM LÉTEZIK)
A tandíjat biztosan nem fogják a felére csökkenteni. Ha van két érettségid, amiből legalább az egyik emelt szintű, akkor bekerülhetsz. Egy emelt ugye kötelező.
A matek érettségit jogász képzésen nem számítják bele. A felvin tudsz olvasgatni.
"történelem és
latin nyelv v. magyar nyelv és irodalom v. egy idegen nyelv (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)"
Én nem jogász képzésen vagyok, hanem a szintén jogi igazságügyi igazgatásin.
195.000 forint a tandíj, de idén ezt emelik az egyetemen, 230.000 forint-ra. A jogász képzés 280.000 lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!