Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csillagász szeretnék lenni....

Csillagász szeretnék lenni. Hogy kezdjem?

Figyelt kérdés
Már kiskoromban elbűvöltek a csillagok. Olyan 3-4 éves lehettem, mikor kijelentettem hogy én csillagász leszek. Azóta is az szeretnék lenni. Tudom, kell hozzá a fizika, és a kémia is meg asszem matek is talán. Még most megyek gimibe, és szerintem még nem késtem le semmiről még lehetek csillagász sok szorgalommal szerintem. Mit szóltok hogy kezdjek hozzá? Egyáltalán van ilyen egyetem az országban? köszi a válaszokat :)
2010. máj. 9. 17:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Az ELTE-TTK-n van csillagász képzés. Ha tényleg érdekel a csillagászat könyvtárban ill. neten számtalan közérthető szakirodalmat találsz. Egy lelkes amatőr csillagász vágyait azonban nem elégítheti ki semmi egy csillagászati távcsőnél vagy binokulárnál jobban. Azt javaslom binokulárral kezd.
2010. máj. 9. 21:09
 2/2 A kérdező kommentje:
jaj de jó, köszi a választ ^^
2010. máj. 10. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!