Munkaügyi Központ által indított bolti elado tanfolyam előtt milyen felvételi tesztek vannak? Tapasztalatok?
Általános iskolai bizonyítványt kell vinni.
Tesztről nem írtak sehol, a tanfolyam ingyenes és közben kapsz valamennyi havi juttatást. Legfeljebb hamar betelik a létszám.
A tanfolyam végén van vizsga.
Nem voltam ilyenen, de kaptam tájékoztató levelet, ott nem írtak semmilyen "felvételi" tesztről. Regisztrált álláskeresőnek kell hozzá lenni.
Minden munkaügyes tanfolyam előtt van teszt. Így szűrik ki, hogy kit érdemes felvenni a halom jelentekőzőből. Általában alap intelligenciát mérő kérdések (melyik nem tartozik a többi közé: alma, körte, banán, trombita). Plusz írásban összeadás, szorzás, kivonás, osztás - akár tizedestörteket is (van, hogy ellenőrizni is kell az eredményt). Egyszerűbb matematikai feladatok: hány méter kerítés kell az udvar körbekerítéséhez, ha az oldalai ennyi meg ennyi centik. Még néhány alap kérdés a boltos melóval kapcsolatban (pl. mit tenne, ha nem lenne elég pénz a vevőnél, de el akarná vinni a cuccot), esetleg egy kis szövegértés.
Minden teszt ilyenekből áll (írtam egyet szakács tanfolyam és egyet gyermekfelügyelő tanfolyam előtt is). Persze a "szakmai" rész változó (pl. szakács - állítson össze egy menüt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!