A felsőoktatási szakképzés az felsőfokú végzettségnek számít?
Elvégeztem egy (még akkor felsőfokú szakképzésnek nevezett) ma felsőoktatási szakképzést. A bizonyítványban egy OKJ-s szám szerepel (55...). Tisztában vagyok vele, hogy ez nem diploma, ezért is tanultam tovább BSC szakon, amin már abszolváltam, csak az államvizsga hiányzik (júniusban).
Azért is érdekelne ez, mert a nagyobb cégeknél az állásra történő jelentkezés során be kell regisztrálni a honlapukon, ahol meg kell adni a végzettségeket. Na már most itt nem tudom, hogy ezt megadhatom-e felsőfokúnak vagy középfokúnak írjam?
Illetve több álláshirdetésnél látom, hogy szükséges felsőfokú végzettség, de nincs meghatározva milyen területen, milyen szintű, oda megpróbálhatok ezzel jelentkezni?
Köszönöm! Igazából ma hívtak be egy interjúra, ahol felsőfokú végzettség volt a követelmény, bele is írtam a motivációs levélbe, illetve az önéletrajzba, hogy a diplomám nyáron lesz meg, az oldalukon pedig ezt a felsőfokú szakképzést felsőfokú végzettségnek jelöltem be. Kérték, hogy vigyem magammal az interjúra a végzettségeket igazoló dokumentumokat, ezért rákérdeztem, hogy kérjek-e igazolást az egyetemtől, hogy már abszolváltam a BSC-n, merthogy a diplomám még nincs meg.
A nő a hangjából ítélve elcsodálkozott ezen, tehát akkor az interjún is ha kötekednek nyugodtan megmondhatom nekik, hogy az is felsőfokú végzettség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!