OKJ képzésre lehet igényelni bármilyen ösztöndíjat? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Nyíregyháza mellett lakok, sajnos itt semmilyen lehetőség nincs, próbáltam már sok helyen. Ezért felszeretnék menni Budapestre. Ott szeretnék grafikusnak tanulni, de a szüleim nem engedhetik meg maguknak, hogy segítsenek ott élnem, mert mind a ketten minimálbérből tartanak el engem és a kishúgomat. Budapesten iskola mellett diákmunkát vállalnék, de az nem hiszem, hogy elég lehet, hogy kifizessem a lakhatást és ne haljak éhen.
Nem tudom pontosan mennyiből lehet "meghúzni" magam, de ha 1-2 emberrel együtt laknék egy lakásban, úgy is gondolom be kell fizetnem 30-40.000 Ft-ot.
Fel akarok menni és tanulni akarok.
Kérem, aki tud segíteni bármilyen tanáccsal, vagy aki megtudja osztani tapasztalatát, kérem, írjon!
2017. febr. 12. 13:13
1/4 A kérdező kommentje:
20/F
2017. febr. 12. 13:15
2/4 anonim válasza:
Miért nem felvételizel egy pesti egyetemre?
3/4 A kérdező kommentje:
Nincs elegendő pontszámom, hogy egy normális helyre felvegyenek. Ez a grafikus képzés hiányszakmának van írva és az OKJ, ha jól tudom ad 24-28 pontot. Ha elvégezném, mehetnék egyetemre olyan szakirányba, ahol beszámítanák ezt a képzést.
2017. febr. 12. 14:27
4/4 anonim válasza:
Hát csak akkor, ha meg van a 280 pontod, csak akkor veszik figyelembe az okj plusz pontját. Feltéve, ha addig nem emelik meg a 280 pontot, mondjuk 290-re vagy többre, mert akkor annyit kell minimálisan elérjél, hogy beszámítsák az okj-t is. Okj-ra ösztöndíjat csak akkor kaphatsz ha első szakmát tanulod és nappalin és abban a megyében, ahol járod az iskolát az adott szakma hiányszakmának van nyilvántartva. (a hiányszakma megyénként valtozhat, illetve változik). Egyébként nem hallottam arról, hogy OKJ-re adna bárki is ösztöndíjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!