Továbbtanulási tanácsok világtalannak?
Pénzügy és számvitel? Például? De pl vagyonkezelői OKJ-val már simán mehetsz OTP-be szerintem.
Miért mondtál le a rendőrtisztiről? Persze, hogy nem álomfizetés meg álomkörülmények, de ha ezt szeretnéd csinálni, lehet, hogy ebben tudnál kiteljesedni.
Csak egy meglátás: ne engedd hogy befolyásoljanak, illetve hogy "nem mehetsz messze". Persze a tanácsokat megfogadni érdemes. DE:
1, az egyetem arról szól hogy megtanulsz egyedül élni, boldogulni egy másik városban
2, kicsit kiszakadni a családi fészekből, hisz felnőtt vagy.
Én például otthonról 240km-re járok egyetemre. Eleinte furcsa volt, 1 év után megszoktam teljesen, de jól esik hazajönni 2 hetente :)
Budapestre miért ne engednének? Mert esetlen vagy? Ezért kell a kiszakadás, hogy megtanulj boldogulni egyedül.
"Esetlenségem és szótlanságom miatt a szüleim nem nagyon szeretnék ha túl messze mennék, Budapestre semmiképp nem engednének." - te tényleg ennyire lemondtál magadról 17 évesen??
Ha tudod magadról, hogy önbizalomhiányos vagy és nem fejlődött még ki a gyakorlati érzéked, annál fontosabb, hogy ezen változtass (hacsak nincsenek mentális problémáid - nem bántásból említem a lehetőséget, de én is láttam már belebukni az egyetembe olyan elsőévest, akit tényleg nem lett volna szabad "belelökni a mélyvízbe" 18 évesen, de ő sajnos beteg volt)!
Már most dolgoznod kellene azon, hogy magabiztosan fejezd ne a gimit és készen állj az új kihívásokra és úgy általában a felnőtt életre! Pl. kezdj el suli mellett dolgozni (akár önkénteskedni), megtanulni beosztani a szabadidődet, vállalj fel otthoni "elintézős" feladatokat (tehát ne csak azt, amit otthon, a négy fal között, egyedül kell megcsinálni). Tűzz ki célokat és tegyél értük!
Ha bizonytalan vagy magadban, hogy hogyan menne a pesti élet (vagy egyáltalán, máshol milyen lenne), akkor nyáron próbáld ki! Akár nyári munka, akár egy tanfolyam keretében szakadj ki a komfort zónádból! És értesd meg a szüleiddel, hogy ez nem "engedem - nem engedem" kérdés, mert akármennyire a szeretet és az aggódás is vezérli őket, rosszabbat nem is tehetnének veled, mint hogy burokban tartanak, korlátoznak, és megakadályoznak abban, hogy felfedezd magadnak a világot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!