Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Középiskola után hogyan tovább?

Középiskola után hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Most érettségizem majd. Egyetem, főiskola nem hiszem, hogy szóba jönne, mert inkább dolgoznék.

Nyelvtudásom egész jó, van felsőfokú nyelvvizsgám is angolból. Német kb. alapfokon megy, itthon próbáltam tanulni. Iskola befejeztével tervezek ráfeküdni és középszinten megtanulni németül.

Fogtechnikus érdekelt, szeretem az aprólékosabb, kreatívabb munkát, amivel esetleg keresni is tudnék valamit. Műszaki dolgok érdekelnek, például szabadidőmben szeretek számítógépeket bütykölni, ha van alapanyag. :D Mit ajánlanátok?

2017. febr. 10. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Két erős nyelvvel lehetsz telefonos ügyfélszolgálatos, de ha bütykölni szeretsz, akkor az nem neked való. Bütyköléshez viszont nem kellenek a nyelvek. Szakképesítés nélkül viszont nem fognak felvenni se fogtechnikusnak, se számítógép-szerelőnek.
2017. febr. 10. 20:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért nem játszik az egyetem?
2017. febr. 10. 20:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Én leginkább "számítógép-szerelő, karbantartó" az kiesik, mert nincs a megyémben sajnos. Fogtechnikust meg állítólag veszélyeztetik a számítógépes eljárások, tehát lehet, hogy ki fog halni. Ezt olvastam. Rendszergazda érdekel még. Köszi, jöhet még ha tudsz vagy valaki más tud segíteni.
2017. febr. 10. 20:44
 4/8 A kérdező kommentje:

"Miért nem játszik az egyetem?"

Bevallom őszintén, hogy én eddig jeles diák voltam, nem hazudok. 4,7 vagy 4,6 szoktam lenni. Én félek az egyetemtől meg ha ott műszaki dologra mennék ott kivéreznék a 4-es matekommal. Humán tárgyak mentek inkább, de érdekes módon a számítógépek vonzottak, de ott inkább a hardveres rész. Infóból leérettségiztem 71%-ra, bár nem sokat készültem és rám jött a hasmenés. Tehát, ha nyugodtabb vagyok és tanulok rá lehetett volna 5-ös szerintem. Közepen annyira nem gáz.

Humán megy ugye, írtam is, bár reál tárgyakból sokszor volt, hogy egy hajszál választott el az ötöstől. Nos, ezért kiagyaltam, hogy jogi karra mennék. De oda nem vesznek fel, max. fizetősre. Az meg szopi lenne, hogy ha kiderülne, hogy nem megy a 100 000 oldal megtanulása és a nagybátyám meg megszponzorált, erre megbukok. Nem akarom kihasználni.

Reál szakokon meg vért pisilnék a matektól.

De győzzetek meg, ha nem így van. :)

2017. febr. 10. 20:49
 5/8 anonim ***** válasza:
én is félek az egyetemtől ezért megyek felsőoktatási szakképzésre :D könnyebb de kreditet ér
2017. febr. 11. 10:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Figyelj, a matek tanulható megfelelő szorgalommal."Deriválni még egy ló is tud".

Mondjuk a mérnökinfó/programtervező infó elég nehéz, de nem a matek a fő szórótárgy.

Szerintem gondold meg még 15éig :).

2017. febr. 11. 10:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyik ismim egyetemi kollégiumhoz kiment külföldre szállodába dolgozni; egyébként én nem tudom ezeket a dolgokat; nem tudok most így hirtelen sajnos tippet adni.
2017. febr. 20. 16:39
 8/8 anonim ***** válasza:
*mármint h fizetni tudja a kollégiumot azért ment gondolom külföldre rövid időre. De mondjuk én erről nem beszéltem vele.
2017. febr. 20. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!