Ezek szerint akkor nem kell fizetnem az ismétlő érettségiért?
Szakgimnáziumba járok, tavaly meg lett az érettségim és most egy szakmát végzek ugyanabban az iskolában. Informatika szakon vagyok. Ismétlő érettségit akarok tenni infóból a pontok miatt. Az OH oldalán ez áll:
"Térítésmentes továbbá a szakgimnáziumban az érettségi végzettséggel rendelkező tanuló részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga.
Minden más esetben a vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni."
Ezek szerint akkor nem kell kiadnom az ismétlő érettségiért 19 ezret?
Szia!
Szerintem fizetned kell. Az ismétlő érettségi nem egyenlő a pótló- ill. a javító érettségivel, nem beszélve arról, hogy szakmai érettségi tárgynak kell lennie. Az informatika, ha nem az informatikai ismeretek tárgyra gondolsz, nem szakmai érettségi tárgy.
Egyébként nekem is hasonló gondom van. :) Közgazdasági szakgimnáziumban tanulok érettségi utáni esti okj-s képzésen, de infóból szeretnék kiegészítő érettségit tenni. Pontosabban informatikai ismeretekből, pont azért, hogy ne kelljen fizetnem. :) Abban viszont nem vagyok biztos (szerintem már túlbonyolítottam az általad is idézett szöveg értelmezését), hogy tényleg ingyen érettségizhetek-e, mivel nem informatikai szakgimnáziumban tanulok. Vagy ez nem számít, csak az, hogy szakgimnáziumban legyen tanulói jogviszonyom és szakmai érettségi vizsgatárgyat válasszak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!