Ez a felvételi pontszám most, hogy van a villamosmérnökire?
Az utolsó előtti érdekel! Államilag támogatott Mesterképzés levelező tagozaton és 63 pont a felvételi ponthatár ezt nem értem nem úgy van ,hogy felsőoktatásba alapon csak 280 ponttól lehet menni ?
alapképzésnél 280 a minimum
mesterképzésnél 50 a minimum, de ugye lehet ennél magasabb is a központilag meghatározott ponthatár
mesterképzésen máshogy történik a pontszámítás, mint alapképzésen, általában a mesterképzés keretében a pontszámítás a diplomából történik valamint egy felvételi elbeszélgetésből, de vannak még egyéb hozzátoldható lehetőségek is, amikből plusz pontokat szedhet össze a felvételiző
szerintem érdemes jelentkezni
az a lényeg, hogy minél több szakot és egyetemet jelöljetek meg, akár még fizessétek ki a plusz 3 jelölhető hely árát is, hogy 6 helyet jelölhessetek meg
én azt ajánlom, hogy menjetek biztosra, mert először én is csak 2 helyet jelöltem meg és nem is vettek fel sehova, egy évig letargiában voltam, aztán a következő felvételi időszakban már 6 helyet jelöltem meg és sikeresen felvettek, ahova szerettem volna menni alapból is :)
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!