Lehetséges, hogy OKJ elvégzése után államilag támogatotton elvégezzek egy BA szakot?
most 20 éves vagyok. szeptemberben elkezdtem egy BA képzést az egyetemen, mivel nem igazán tetszett félévkor otthagytam.tehát elhasználtam egy fél évet. úgy döntöttem újrajelentkezek szeptembertől egy OKJ-s képzésre. az ugye két éves tehát, 22 leszek mire végzek és 4,5 félévet használtam fel az államilag támogatott 12ből. szeretnék utána jelentkezni egy rendes BA szakra ami ugye 3 éves(6 félév). mire elvégezném azt is 25 leszek. de van valami olyan törvény, hogy csak 23éves korig támogat az állam... akkor az utolsó két évet finanszíroznom kell? lehetséges ez egyáltalán?
remélem érthetően írtam le a kérdésemet..
Ugye milyen bonyolult?:S
Én is felvételi előtt állok, de szerintem ez úgy szól , hogy ha jelentkezel és nem vagy idősebb mint 25 akkor lehetsz támogatott, de ha te közbe betöltöd a 25 öt, akkor is támogatott maradsz, mert nem 25 évesen jelentkeztél,
remélem jól gondolom.
ja, hát nem lenne rossz. az alapján amit te mondasz.. ha a 23.életéved betöltése előtt jelentkezel, akkor tök mindegy mikor fejezed be a sulit, addig mardsz támogatotton, amíg ne használod fel a féléveidet.
az én esetemben 4,5+6 félév= 10,5 félév a 12ből (persze bele kell kalkulálni, hogy nem sikerül minden elsőre, de akkor is marad 1,5évem még..)
jól gonodolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!