SZTE programtervező vagy mérnök informatikai szak a jobb?
Ebben senki se fog tudni igazán segíteni, ezt már neked kell eldöntened.
Ha a programozás érdekel jobban, meg az informatika elméleti háttere akkor proginfó, ha szereted a fizikát és érdekel a gyakorlati alkalmazás része akkor mérnök info.
Mind2 egyaránt érdekes szak és ugyanúgy könnyű vele elhelyezkedni.
Nem kell nagy fizika előképzettség.Le kell ülni és meg kell tanulni.Feladatmegoldós kis zh-k előtt meg át kell bogarászni a feladatokat és ennyi.
Bár 130-an vettük fel a fizika 1-et,és 60-an vettük fel a fizika 2 tárgyat.(Amiből nyilván tavalyiak is vannak egy páran.)
De ez megtévesztő,mert szerintem egyáltalán nem nehéz,csak sokan koncentrációs és tanulási problémákkal szenvednek,vagy motiválatlanok.
egy szegedi mérnökinfós
Utolsó válaszoló, te ugye elsőéves vagy? :D
A mérnökön nem is az első félév a nehéz, később jön a műszaki matek,jelek és rendszerek vagy elektronika, távközlő hálózatok.
A kérdésre válaszolva: mind a kettőnek megtanítják az alapokat, többit magadtól kell megtanulnod otthon.
Kinek melyik az érdekesebb, én mérnökön kezdtem, de az első éves tárgyakkal nem nehezek, de később váltottam, mert a fizikával nem volt még bajom csak a későbbi "mérnökös" résszel. Ha csak a programozás érdekel akkor a programtervező. Mind a kettővel lehet munkát szerezni, mérnökivel ugyan azokat megkaphatod mint a programtervezővel, de viszont fordítva ez nem igaz, progosként nem fogsz mikrovezérlőkkel foglalkozni valószínűleg.
Így van,most kezdem a második félévem.Nem hinném hogy gond lenne,eddig minden barátom simán megtudta csinálni.De nyilván emberek vagyunk,és kinek mi fekszik.Villamos szakközépből jöttem,elektronikából érettségiztem emelt szinten,szóval tudatos döntés volt a mérnökinfó :D
De így ránézve egy programtervezőre vagy egy gazdinfósra szerintem tény hogy fele ennyit nem szívnak mint egy mérnökinfós.(Nyilván proginfón is van egy két szemét tárgy..)
Srácok, tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de megkérdezem. Szte programtervező informatikusnak kell e valamilyen pályaalkalmassági és/vagy egészségügyi követelményeknek megfelelni a felvételinél, vagy akár év közben?
Orvosi igazolás, vérvétel, tüdőszűrő ilyesmire gondolok, hogy minél előbb eltudjam intézni a dokumentumokat. Ha kell, akkor év közben elég vagy már a felvételin kérnek ilyeneket?
Előre is Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!