Valaki felelt szóbelin Eötvösben? Milyen iskolákat ajánlotok ezen kívül?
Sziasztok!
Hatalmas segítséget szeretnék kérni! Még nem akarom beleélni magam, hisz csak 9.-én derül, de szeretnék felkészülni az Eötvösben történő szóbelire. Azt hallottam, hogy 5 tantárgyból lehet választani, viszont ötletem nincs, ott majd mit kell csinálni. Mármint nekem fel kell mondani az anyagot, esetleg kérdeznek? Mennyire durva? Inkább a tananyagra mennek r, vagy te érdekled őket?
Másik kérdésem, hogy ezen kívül, milyen Pesti, Váci, Dunakeszii gimit ajánlanátok? (lehetőleg 6-8 osztályos felvételivel, a barátnőm most 6.-os én 8.-os és szeretnék egybe kerülni.)
Köszönöm előre is a válaszokat!
Én tavaly felvételiztem oda hatosztályosba, nagyon kedvesek voltak, alapvetően jó hangulatú volt az egész, de nyilván ez attól is függ, milyen tanárhoz kerülsz. (Én speciel az igazgatóhelyettesnél voltam, tőle nem kell félni.) A lényeg, hogy semmiképpen se a történelmet válaszd, mint tantárgy, állítólag az a tanár nagyon szívatós, és rengeteg gyereket, aki hozzá kerül, nagyon lepontoz. Nyilván vannak szerencsés esetek, de szerintem érdemes a magyart választani, plusz beírni még egy tárgyat, ami jól megy neked. Aztán a kettő közül beosztanak az egyikre.
Én magyaron voltam, annyiból állt, hogy kaptam egy szöveget, hozzá kérdéseket, és volt egy kis felkészülési idő. Aztán szólítottak, el kellett mondanom, mi történt a szövegben a saját szavaimmal, itt nyilván fontos, hogy egyáltalán értetted-e, mennyire tudsz folyékonyan beszélni, logikusan felépíteni a történetet, stb. Aztán kérdezgettek, emlékszem, az egyik az volt, hogy szerintem ez inkább egy régi, vagy egy modernebb történet lehet.
De semmi bemagolt anyag nem szükséges ehhez, nem azon múlik a dolog, hogy fel tudod-e mondani Petőfi életrajzát, vagy egy Gárdonyi Géza elemzést. Talán a magyar a legkönnyebb az összes tantárgy közül, ha jó a szövegértésed, de azt hiszem, matekból is van valami ilyesmi, hogy kapsz egy szöveget is, nem csak megoldandó feladatot. A többihez már inkább kell a tantárgyi tudás, mert nyilván egy töri, vagy biosz (azt hiszem ez is a lehetőségek közt van) szóbelin, ha egy mukkot nem tudsz kinyögni az anyagból, akkor feleslegesen vagy ott...
Szerintem a te személyiséged is nagyon érdekli őket, a tantàrgyi rész után rákérdeznek a magadról írt bemutatkozásodból valamire, és így indul el a beszélgetés. Ha azt írtad, hogy szeretsz olvasni, megkérdezik, mit olvastál legutóbb, van-e esetleg kedvenc könyved, rákérdeznek a sportra, barátokra, bármilyen hobbira... Ilyesmik. :)
Az egyetlen baj ah EJG-vel, hogy négyosztályosba iszonyú nehéz bekerülni, annyira nagy a verseny, és nagyon jó felvételi és szóbeli pontszámok kellenek hozzá.
Én tudom mêg ajánlani a Fazekast, nekem tavaly nagyon szimpatikus volt, és egyáltalán nem versenyistálló, mint azt állítják róla, egyszerűen csak egy jó suli. Mellesleg, engem oda felvettek volna, az EJG-be meg nem, szóval el lehetne egy kicsit gondolkozni azon, hogy mit nevezünk versenyistállónak, és mit nem... Mindegy, ez mellékes. :D
Apáczai is nagyon jó suli, ahogy a VPG (Veres Pálné) is, talán az összes közül a VPG-be a legkönnyebb bejutni, de ez nem jelenti azt, hogy rossz iskola lenne. Mind pesti gimi.
(Trefortot is ajánlanám, én oda járok, és imádom, de az csak hatosztályos. :( Esetleg a barátnődnek.)
Kicsit hosszú lett, de remélem nem untad halálra. :D Szívesen adok még szóbelis tanácsokat, az összes suliban voltam, amit említettem. Neked pedig sok sikert mindenhez! Lehet már tudni, hova hívtak be szóbelire? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!