Kinéztem magamnak egy egyetemen egy szakot konkrétan erre a szakra azt írták , hogy az alapképzés 6 félév (Bsc) utána lehet menni mesterképzésre (Msc). Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Rámentem a képzésekre és ott is ott volt a szakma de volt alapképzés , mesterképzés , föiskolai képzés , és egyetemi képzés. Nem vagyok teljesen tisztába azzal hogy akkor most ez hogy is működik . Valaki el tudná nekem magyarázni? kösze elöre is2008. okt. 9. 14:24
1/1 anonim válasza:
No. Ez az amit anyumék sem értenek meg, mert ők még a régi rendszerben voltak ahol volt egyetem és főiskola. Most túlképp ilyen már nincs. Illetve pl egy jogásznak mindenféleképpen kell a régi féle egyetemi képzés, ami 5 éves, ezt hívják osztatlan képzésnek. A BSc és a BA (Bachelor of Science, Bachelor of Arts, attól függően hogy milyen fajta a szak) alapképzésnek számítanak, ez olyan mint régen a főiskola. Lehet ezekután mesterképzésre menni (Master of Science, Master of Arts), ami túlképp az egyetemi szintet adja meg. Ezekután ugyanúgy lehet menni doktorit csinálni, azaz PhD képzésre.
Remélem jól irtam le, kérdezz ha valami nem világos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!