Hogyan győződjek meg erről - többi lent -?
Nagyon érdekel a jog, de nem tudom hogyan győződjek meg róla hogy elég intelligens és tanulékony vagyok-e hozzá.
Ráadásul ebben az évben leszek 24.
Hát, körüljárhatod a témát akármennyire, igazán csak akkor tudod majd, hogy mire vállalkozol, ha már ott vagy.
De az egyetemi előadások nyilvánosak, az órarendek meg elérhetők a neten. A legjobb talán az lenne, ha bemennél pár órára. (Akkor is, ha elsőre nyilván nem sokat értesz belőle)
A netről sokszor elérhető a kötelező irodalom is, menj el az egyetemi könyvtárba és olvass bele pár első évfolyamos könyvbe.
Vagy keress egy joghallgatót és kérd meg, hogy küldjön neked pár első féléves jegyzetet, pl. amire a vizsgákra készült.
Egyetértek az előző hozzászólóval. Menj be februárban az egyetemre és ülj be pár előadásra! Nyugodtan megteheted, bárki beülhet. Szerintem nem is fontos első éves előadásra beülnöd, inkább egy polgári jogra, büntetőjogra vagy közigazgatási jogra menj be!
Az elsőben tanított jogtörténeti tárgyak alapján esetleg nehezebben tudnád megítélni, hogy mennyire fog majd tetszeni az egész.
A tankönyvekbe is belelapozhatsz, abból is inkább egy tételes jogi tárgy tankönyvét válaszd, például egy polgári jog tankönyvet. Lehet ez a könyv bevezető jellegű (nem egyetemi szintű) tankönyv is, például Pozsár-Szentmiklósy - Somody: Alkotmányos alapok.
Persze ha nem csak arra vagy kíváncsi, hogy mennyire érdekel a szak, hanem az izgat jobba, hogy megtudod e a tanulni, akkor egy elsőéves könyvet is átnézhetsz, például Földi - Hamza: Római jog tankönyvét.
De az is elég ha simán letöltesz egy jegyzetet, tételkidogozást a netről. Az is képet ad arról, hogy mennyire tudnád megtanulni a dolgokat.
Szerintem egyébként többet számít a befektetett energia, a szorgalom mint az intelligencia. Sok tárgyból (például polgári perjog) 15-20 pontból álló felsorolásokat kell felmondanod vizsgán. Nyilvánvaló hogy ezek megtanulásához nem intelligencia kell elsősorban, hanem szorgalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!