Nemzetközi tanulmányok alapszak milyen? Milyen véleménye van róla aki ezt tanulja?
Lehet késő, de megcáfolva az előttem szólóakat, szerintem nagyon hasznos szak. Én nagyon szeretem és nem bántam meg, hogy idejöttem. A probléma az, hogy nagyon sokan célok nélkül érkeznek a szakra, és fogalmuk sincsenek mihez kezdjenek. Viszont, ha a 2. évedben nem találod ki, hogy körülbelül, mit szeretnél a diplomáddal kezdeni (milyen irányban akarsz továbbtanulni), akkor 1 leszel a sok közül és ne csodálkozz, ha nem tudsz elhelyezkedni.
A nagy pozitívum (a negatívum is kicsit), hogy sok irányba tudsz vele menni, sok mindenbe belecsíp (elég rendesen), de egy sokrétű, átfogó tudást kapsz, ami szükséges egy ilyen szaknál. (csak néhány tipp hova lehet vele menni: bármilyen gazdasági irány, biztonságpolitka, külpolitikai újságírás, diplomácia, nemzetközi jog, emberi jogok, kulturális diplomácia, stb)
És ajánlom a Pázmányt, nézd meg az egyetemek rangsorját..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!