Pénzügy és számvitel vagy nemzetközi gazdálkodás?
"Statisztikák szerint NG-vel magasabb az átlagkereset."
Nem. Gazdasági szakoknál nagyon meghatározó a lehetőségek és a fizetés szempontjából, hogy hol végzed. Ha megnézed, PSZ a legkisebb vidéki fősulin is van, míg NG sokkal kevesebb helyen (bár ez a szám nőtt az utóbbi pár évben, de a statisztikákban ez még nem szerepel), és azok inkább nagyobb, nevesebb sulik - így a Corvinus és hasonló helyek nagyobb súllyal szerepelnek a statisztikában, növelve az átlagot.
Amúgy szerintem dönts az alapján, hogy milyen munkakörben tudnád elképzelni magad. PSZ-esként lehetsz főkönyvelő, dolgozhatsz bankokban vagy a tőzsdén stb. NG-seknek a nyelvtudása értékes, ezért hagyományosan ők foglalkoznak a vámokkal, nemzetközi logisztikával, marketinggel, de valójában kb. bármilyen gazdasági pozit betölthetsz vele multiknál (de lesznek helyek ahol a PSZ-et jelentkezőt preferálják).
Köszi a válaszokat! Igazából a psz-hez felsorolt állások jobban érdekelnének, de nyelveket is szeretek tanulni (angolból már van felsőfokúm, franciából egyelőre csak közép), szóval összességében elég nagy dilemma.
Már arra is gondoltam, hogy marad az ng első helyen, aztán ha a későbbiekben még mindig hasonló lesz a helyzetem esetleg elmegyek pénzügy mesterre.
Február 15-ig még párszor átgondolom. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!