Mit tanuljak, ha nem tudom mi szeretnék lenni? Már jártam két egyetemen két különböző szakra, de nem tetszettek.
Érettségi után a Óbudai Egyetemen kezdtem el tanulni mérnökinformatikus szakon. 1 félév után ott is hagytam, mert rájöttem, hogy a programozás egyáltalán nem az én világom. Ezután a BME-re mentem nemzetközi gazdálkodás szakra. Ez a 3. félévem, de ismét azon gondolkodom, hogy újrafelvételizek, mert nem jön be ez... amikor felvételiztem akkor nagyon érdekesnek tűnt ez a szak, de mostmár teljesen elment tőle a kedvem, mert nagyon sok a tölteléktantárgy és kb semmi hasznosat nem tanultunk eddig. Az egyik oktató is megmondta, hogy ez az alapképzés nem sokat ér, majd a mesteren tanítják meg a lényeget...
Teljesen tanácstalan vagyok, pár hónap múlva 22 éves leszek és sehol sem tartok a tanulásban. Mindenképp szeretnék tanulni, csak nem tudom, hogy mit...
Tudom hülye kérdés, de ti mit tennétek a helyemben?? Esetleg van itt valaki hasonló helyzetben?
PAssziváld a következő félévedet, és menj el dolgozni.
Én most, 28 évesen, három félbehagyott szak után jöttem rá, hogy mi az amit igazából szeretnék csinálni.
Azt azért vedd figyelembe, hogy bizonyos dolgok minden egyetem minden szakjára igazak:
- az első év(ek) szinte mindenütt "rosszak": sok az alapozótárgy, aminek az ember sokszor úgy érzi (sokszor nem is alaptalanul), hogy nem fogja soha használni:S
- tölteléktárgyakat sem lehet megúszni
Azt gondold végig, hogy a munka, amit a szak elvégzése után végezhetsz, tetszik-e vagy sem. Ha igen, akkor nyeld le a békát! Ha nem, akkor válts! (De "vaktában lőni" nem nagyon érdemes. Szóval ha nincs konkrét elképzelésed, akkor tényleg menj inkább dolgozni egy-két évet, amíg kialakul benned, hogy mit is szeretnél csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!