Gazdaságinformatikus előnyösebb mint a programtervező informatikus?
Sziasztok,
Az SZTE TTIK gazdaságinformatikai és programtervezői szaka között vacilálok. Úgy olvastam gazdinfón ugyan úgy megtanulok programozni (legalább is Szegeden), és a diplomát is könnyebb megszerezni mert nincs annyi felesleges matek tárgy. Ez igaz vagy hátrányban lennék egy PTI szakot végzetthez képest?
Köszönöm a válaszod!
Esetleg kicsit ki tudnád fejteni mi volt a szakkal a problémád? Vagy szinte ugyanaz a kettő a plusz félévtől eltekintve?
Na most utána néztem neked pontosan mi a különbség a tanterv szerint. (persze ettől lehet van benne hiba)
Ami a progon van és gazdinfón nincs:
Hardware és software rendszerek verifikációja
Digitális képfeldolgozás (szerintem ez is)
Assembly programozás (válaszható amott)
Információbiztonság (nem tudom)
Kalkulus 2. (szerintem ezt is lehet)
Formális nyelvek (nem hiszem)
Bonyolultságelmélet (nem hiszem)
Diszkrét matematika II (válaszható amott)
Diszkrét matematika III (válaszható amott)
Ami a gazdinfón van és progon nincs:
Számítástudomány alapjai (nem)
Multimédia (válaszható amott)
Döntési rendszerek (válaszható amott)
Webtervezés (válaszható amott)
Ipargazdaságtan
Mikroökönómia I.
Makroökönómia I.
Menedzsment I. (válaszható amott)
Marketing I.
Számvitel I.
Vállalati pénzügyek I.
Stratégiamenedzsment
Szervezeti viselkedések (válaszható amott)
Termelésmenedzsment
Pénzelmélet
Igazából szerintem felesleges győzködni a másikat, ez alapján el lehet dönteni kinek melyik tetszik jobban. A tárgyak könnyűsége talán ami erős érv a gazdinfó mellett.
Én proginfón végeztem, és nekem jó volt így, mert nem érdekeltek volna a gazdaságis tárgyak. Amit az előző hozzászóló felsorolt, valóban csak annyi a különbség a két szak között. A többi tárgy annyira megegyezik, hogy nincsenek különszedve a kurzusok, vegyesen járnak a három informatika szakról. Amit még hozzá tudnék fűzni (csakis személyes vélemény):
- gazdinfó mellett szólhat az, hogy egy félévvel hosszabb a képzés, tehát ha egy tárgy nem sikerül elsőre, akkor még van esélyed normál időben végezni, míg proginfón nem biztos
- gazdinfó mellett szólhat, hogy nincsenek a tantervbe (az előző listában is szereplő) olyan tárgyak, aminek csak kis valószínűséggel veszed hasznát a gyakorlatban
- ellene szólhat, ha szeretnéd minél előbb letudni a dolgot (tehát csak egy BSc diploma kell minél előbb és aztán irány dolgozni), akkor az a plusz félévet érezheted tehernek (nem tudom, lehet nincs így)
Mindenféleképpen szeretnéd msc diplomát is tenni, így a plusz félév nem számít :) igazából érdekelnek a gazdasági tárgyak is, és ha pti csak pár matek tárgyban különbözik akkor a gazdinfót választom.
Válaszokat köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!