Mi a véleményetek a műszaki menedzser szakról?
Én jelenleg az SZTE-n tanulok műszaki menedzser szakon annyi különbséggel, hogy itt a Mérnöki Karhoz tartozik ez a szak. Egyáltalán nem büfé szakma és nem tudom, hogy a bölcsészkaron mióta tanítanak méréstechnikát, mechanikát, áramlástant, gépszerkezettan és még sorolhatnám a gépész tárgyakat. Ha komolyabban érdeklenek ezek a dolgok én ajánlom neked az SZTE-t. Itt is vannak közgazdasági tárgyak de túlnyomó többségben vannak a műszaki dolgok. Szakosodni is lehet logisztikára és energetika szakirányba. A logisztika valóban light-osabb itt inkább vállalkozás és termékfejlesztéssel foglalkoznak és az elméleti tudásra mennek rá. Én az energetika szakirányt választottam ugyanis engem legfőképpen az energiagazdálkodás, energiatervezés és a megújuló energiák és ezek hasznosítása érdekel. Szerintem remek alapot biztosít ugyanis rengeteg gyakorlati óránk van és a tanárok is megfelelő színvonalon oktatnak. Én ennek köszönhetően döntöttem úgy, hogy felvételizni szeretnék energetikai mérnöknek a képzés után. Sajnos a BME-ről én is csak annyit tudok, hogy ott inkább a gazdasági dolgok vannak előtérben mivel nincsenek megfelelő technikai eszközök a gyakorlati órákhoz. (Ezt az információt egy ott tanuló ismerősömtől kaptam még akkor mikor én felvételiztem 2014-ben.) Egy szó mint, száz remélem kicsit világosabb képet kaptál erről a szakról.
Szép napot! :)
korrekt szak
tényleg mindenből tanulsz alapozást, de az nem igaz, hogy 'a végén semmit se tudsz'
van jó kis szakosodás is, szóval valamennyire azért rá tudsz feküdni egy adott irányra
(mondjuk én OE-n csináltam, s ott villamosságtan felé szakosodva... ugyan azok az óráink voltak, mint villamosmérnököknek, csak 2 félév helyett 1be sűrítve, szelektálva; de tényleg, villamosmérnöknek tanuló ismerőssel egymást segítettük ki anyagokkal, attól függően kik hol tartottak már :D)
elhelyezkedni nem vészes vele, sőt, viszonylag könnyen találsz munkát, viszonylag eléggé tág körben (IT-től kezdve marketingen át akár bizonyos 'mérnök' megnevezésű munkakörökig -gazdálkodó mérnök, logisztika, üzem, stb), korrekt alapfizuval (netto 200+ realitás; én is annyit kaptam próbaidő után)
mesterszak az ami eléggé korlátolt sajnos... itthon nem igen épül rá sok jó, logisztika (menedzser/mérnök), de persze lehet kreatívkodni: volt ismerősöm aki mechatronika msc-re ment, átvették, csak 2-3 tárgyat kellett pluszba teljesítenie
de külföldön, pl Dánia, Hollandia, Belgium, a lehetőségek tárháza kifogyhatatlan az erre épülő mesterszakok tekintetében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!