Mit gondoltok, az emelt töri érettségi a nehezebb, vagy a magyar?
Figyelt kérdés
Szeretném kijavítani az érettségim, magyar-töri hármas (középszintű). Arra gondoltam, hogy feljavítom az egyiket, a másikból pedig emelteznék.
Tavaly érettségiztem, sajnos már nem sokra emlékszem.
Mit gondoltok, otthoni felkészüléssel melyik lehet a könnyebb/kevésbé nehéz?
Ti melyiket csinálnátok, és miért?
2017. jan. 10. 21:48
1/2 anonim válasza:
Egyertelmuen a magyar. En is emeltezni akartqmmagyarbol, es a tanarom beszelt le rola, hogy valasszak mast, hacsak nem magyar szakra kell, mert a legnagyobb sz..pas az osszes kozul meg tanari szemmel is. A torit csak meg kell tanulni es kesz. Konnyu otthoni felkeszulessel is.
2/2 anonim válasza:
Szia! Én mindkettőt megcsináltam végzősként, a töri 82%-os, a magyar 77%-os lett.Szerintem is a magyar volt a nehezebb, főleg azért, mert ott a javításnál nagyobb szerepe van a tanár szubjektív véleményének. Nekem pl az egyik rövid esszémet nagyon lehúzták, mert a tartalom egy része a javító szerint nem felelt meg a leírásnak, míg a saját magyartanárom szerint igenis jól értelmeztem a feladatot. A töri egyáltalán nem vészes, szerintem nincs nagy ugrás a középhez képest. Emellett a műelemzés és a szimbolika szerelmeseként kicsit felhúztam magam azon, hogy a kelleténél több olyan feladat volt, hogy pl Ady Endre pontosan mikor (ÉV/hó/nap) ivott először kisfröccsöt, és melyik település melyik kocsmájában... érthető elvárás, hogy tudni kell a nagy nevek fontosabb adatait, de szerintem hajlamosak túlzásba esni, és nem tartom igazságosnak, hogy aki A-Z-ig benyalja ezeket, az egy rakat pontot bezsebel, és pl részt vesz egy olyan párbeszédben az esszé rész alatt, hogy ("bakker, miről szól ez a vers??" - "fogalmam sincs, nem értem" -true story)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!